23.8 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

La Societat Musical de Benirredrà va dir no a la guerra

– El diumenge 27 de febrer, a les 11 h del matí, a Benirredrà, es va celebrar un acte de rebuig i protesta envers l’actual situació que a Ucraïna s’està sofrint.

– La Societat Musical de Benirredrà va realitzar un passacarrer fúnebre mostrant la tristor que colpeix a la societat amb aquest acte bèl·lic.

El passacarrer va comptar a la presència de les autoritats locals, la junta directiva de la societat i les falleres majors de Gandia, Cristina García Lechuga y Clara Tortosa Garcia, així com el president de la federació de falles que van interrompre l’agenda per a unir-se a aquest acte de protesta donat que, aquesta societat musical, és la banda de música oficial que acompanya a la federació de falles en tots els seus actes.

Benirredra Societat Musical

El passacarrer va recórrer diversos carrers de la localitat on, els veïns, a l’assabentar-se del motiu d’aquest, es van unir a la societat musical del seu poble per tal de manifestar alhora el seu sentiment rotund de rebuig.

Manifest de l’acte:

El passat dijous 24 de febrer va començar una nova guerra al nostre món.

Un món on, per desgràcia, els interessos econòmics i polítics sempre estan per damunt de la vida de les persones i el seu benestar.

Cap guerra deu ser justificada, cap guerra deu existir.

Els valors de companyonia, d’estima, de responsabilitat, de sentit comú, de respecte cap al company i cap a l’entorn, l’esperit de sacrifici i de creativitat són els que ens uneixen com a músics.

Tots aquells que formem part de la Societat Musical de Benirredrà, el claustre de professors de la nostra escola de música, els directors de les nostres agrupacions, la Junta Directiva, la coral, tots i cadascun dels alumnes, els músics de la banda jove i de la banda gran, així com tots els socis que d’ella formen part, condemnem taxativament i amb contundència aquests actes bèl·lics.

Tots i totes ens solidaritzem amb el sentiment del poble d’Ucraïna, amb el seu sofriment i la injustícia que, amb ells, s’està cometent.

Mentre un xiquet tinga un instrument a les seues mans, mai tindrà una arma.

Articles relacionats