19.6 C
Gandia
Dissabte, 3 juny, 2023

LA SETMANA SANTA DE GANDIA I EL PALAU DUCAL CELEBREN EL RECITAL DE POESIA MÍSTICA AETERNUM

El Pati d’Armes del Palau Ducal acollirà el dissabte 7 de maig a les 20:30 h el recital Aeternum, una proposta organitzada per la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia i el Palau Ducal dels Borja FCV, amb el suport de l’Ajuntament de Gandia a través de la seua comissió de l’Any Jubilar en honor a Sant Francesc de Borja.

El leitmotiv de l’acte giravoltarà entorn la poesia mística del segle XVI coetània a sant Francesc de Borja, amb la lectura de versos d’autors/es com fra Luís de León, Sant Juan de la Cruz i Santa Teresa de Jesús, entre d’altres.

Aquests fragments poètics aniran relacionats amb quatre moments de notòria transcendència en la vida del IV duc de Gandia com foren les morts de sa mare Joana, la del poeta Garcilaso de la Vega, la de l’emperadriu Isabel o la de la seua dona Elionor.

El grup de cambra MedieVall Ensemble -conformat per Sixte Escrihuela, Lidia Patricia Garcia i la cantant Laura Valls- serà l’encarregat d’anar alternant la lectura de versos amb peces musicals de repertori antic, com la romança sefardita de la Mort del duc de Gandia o diferents cantigues de santa Maria.

Les veus que li donaran solidesa als poemes seran les de Carmen Berzosa, Carme Cardona, Ruth Palonés i Adriana Serlik, mentre que Vicent Lloret serà qui ens endinse en les morts que afligiren la vida del IV duc de Gandia.

Es podrà accedir al Pati d’Armes del Palau Ducal dels Borja a partir de les 20:15 h i l’entrada és lliure i gratuïta fins a completar l’aforament.

RECITAL DE POESIA MISTICA AETERNUM 1

Articles relacionats