18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

La Setmana Santa de Gandia celebrarà la Benedicció de les “Creus de Maig”

 

– Un any més la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia celebrarà aquest dimarts 2 de maig la tradicional benedicció de les Creus de Maig.

– Es tracta d’una festivitat en la qual es commemora la troballa per part de Santa Elena, mare de l’emperador Constantí, de la vertadera creu de Jesucrist en la seua peregrinació a Jerusalem

Com és habitual a Gandia, les diferents Germandats instal·laran les tradicionals creus de flors en les seues seus canòniques i a partir de les 21 h el Sr. Ángel Saneugenio, Consiliari de la Junta Major, beneirà la Creu de Maig que representa a tots els confrares de Gandia que serà instal·lada en la Plaça Rei En Jaume I.

D’altra banda, la Junta també anima als xiquets a pintar una flor en un foli i enviar el dibuix per correu electrònic. Quan arriben, la Junta les imprimirà, es retallaran i es confeccionarà una creu que s’exposarà en la Col·legiata. Es podran remetre fins a 1 de maig al correu electrònic: prensa@semanasantagandia.com.

El dia 19 de maig se celebrarà el sopar de purificació de les creus que tindrà un vessant solidari amb la recaptació de fons per a l’Acció Social de la Setmana Santa de Gandia.

Articles relacionats