11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

LA SEGONA PLANTA DE L’AJUNTAMENT DE GANDIA DEIXA D’ESTAR RESTRINGIDA AL PÚBLIC

El govern de Gandia ha decidit retirar el cordó que impedia l’accés a la segona planta del consistori des de les escales principals. D’aquesta manera, l’executiu continua obrint al públic la segona planta de l’edifici on es troba, entre altres despatxos, el d’alcaldia.

L’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, ha volgut destacar que “continuem prenent mesures que, per a alguns poden resultar simples gestos, però que per a nosaltres formen part de la intenció d’aquest executiu d’obrir a la ciutadania en general l’accés als seus polítics. Enfront dels que van col•locar clau d’accés a l’ascensor de la segona planta, nosaltres seguim fent passos cap a un govern transparent i accessible a tots”.

 

La mesura se suma a altres iniciatives posades en marxa com la publicació de la titulació, sous i trajectòria professional dels càrrecs de confiança i els regidors del govern; la publicació mensual de les factures que paga el consistori; la retransmissió dels plenaris via streaming des del web municipal o l’obertura al públic en general de les Juntes de Districte.

El PP considera cínica la mesura

El Grup Municipal Popular ha expressat la seua “sorpresa” davant l’anunci de retirada el cordó situat en les escales d’accés a la planta noble de l’Ajuntament de Gandia. “Mancant projectes, sembla que qualsevol símil de nota de premsa, és bona. Encara que el que més sonroja és que es tinga la cinisme d’anunciar la mesura per a possibilitar l’accés a uns polítics que rares vegades es troben en els seus despatxos o en els seus barris”, afirma el portaveu del PP, Víctor Soler.

“Sense anar més lluny -afig-, i consultant l’agenda institucional de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, (que hauria d’estar actualitzada), observem que  no atén a cap veí des del 3 de març, mentre anuncia mesures de proximitat amb el veí”.

Per a Víctor Soler, “caldria sol·licitar una mica de vergonya. Els qui sistemàticament no atenen les nostres sol·licituds polítiques, no es reuneixen amb els veïns, no atenen a peu de carrer les necessitats dels barris o no convoquen les comissions o òrgans col·legiats, no poden parlar de transparència, ni de participació”.

Els populars recorden al Govern de Gandia, “obstinat a vendre transparència”, que segueix sobre la taula, la senzilla petició de fer públiques i/o obertes les Juntes de Portaveus”.

Articles relacionats