17.8 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

La Secció Sindical de CCOO de Gandia denuncia la falta de personal administratiu i zelador en Primària

 

 

– En el Centre de Salut de Corea, el tancament a les vesprades i la falta de contractació desborden al personal d’urgències

La Secció Sindical de CCOO en el Departament de Salut de Gandia denuncia la falta de personal Auxiliar Administratiu i Zelador en el Centre de Salut de Corea.

La posada en marxa de l’horari del centre durant el nadal ha generat el tancament del centre durant 3 dies seguits, així com que durant la setmana només s’atenga als matins.

Aquesta circumstància provoca l’augment dels pacients en el punt d’atenció continuada (PAC), quan el personal del qual disposa el servei és únicament de 3 mèdics/as i un sol zelador o zeladora.

El dia de Nadal es van atendre 370 persones, entre 4 mèdics/as i un sol zelador, per la qual cosa la demora va arribar a les 3 hores.

Aquestes esperes generen nerviosisme i provoquen que les persones usuàries s’alteren arribant a produir-se enfrontaments i fins i tot agressions verbals cap al personal que els atén que en primera instància és el zelador o zeladora de l’aparador.

El personal porta patint durant tot l’any un excés d’horari i de càrrega de treball deguts a la pandèmia produïda per la Covid. La direcció del departament de salut solament ha contractat un zelador de reforç per al torn de matins. En canvi el personal que atén el PAC no ha sigut reforçat, per la qual cosa està exhaust, amb problemes d’estrés i dolors musculoesquelètics per la sobrecàrrega física.

Això ha provocat que es produïsquen baixes laborals. Per la seua part la direcció del centre sol·licita al personal el doblatge de torn per a cobrir totes les necessitats del servei, fent cas omís a les reiterades queixes dels treballadors i treballadores, amb el que el malestar és manifestament alt.

Per tot això la secció sindical de CCOO ha sol·licitat a la Direcció del departament que amplie la plantilla i reforce el personal del centre de salut de Corea amb les fórmules legalment establides per a poder donar un bon servei i atendre la sobrecàrrega assistencial.

Articles relacionats