• La mostra organitzada per la Germandat del Sant Sepulcre romandrà oberta fins al pròxim 23 d’abril
La Germandat del Sant Sepulcre de Gandia va inaugurar aquest dimarts l’exposició SEPULCRE. 150 ANIVERSARI, que obrirà les portes fins al pròxim 23 d’abril a la Sala Coll Ales.
Van acompanyar al Germà Major, Ernest Mesalles, i a la cambrera del Sant Sepulcre, Sara Agudo, directius, germans, portadors i familiars de la germandat.
L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; els regidors de Setmana Santa i Cultura, Miguel Ángel Picornell i Nahuel González; el president de la Junta Major de Germanors i padrina d’enguany, Emili Ripoll i Eva Pellicer; el capità de la Guàrdia Civil a Gandia, Alberto Cortecero; el consiliari de la germandat, José Luis Miravet SJ; així com diferents representants de les forces polítiques i socials de la ciutat, així com d’altres germanors.
Ernest Mesalles: “Hem volgut fer una exposició dinàmica i alhora íntima. És una exposició arriscada, però és que nosaltres, els del Sepulcre, som arriscats. Ens hem despullat per a la ciutat de Gandia exposant coses que mai han vist la llum i pensem que són importants i divertides”.
Tres espais diferenciats
En aquesta exposició el visitant podrà fer un recorregut per la història passada i recent de la germanor, que enguany celebra el seu 150 aniversari.
La mostra està dividida en tres espais diferenciats amb el fil conductor dels aspectes considerables de la retroalimentació entre el Sepulcre i la ciutat de Gandia.
Documentació històrica
El primer, un apartat de documentació històrica, on s’exposen per primera vegada documents rellevants, com els seus primers estatuts, que daten de l’any 1873.
L’acta de la refundació de 1950 amb les mateixes inscripcions dels socis refundadors, originals i signades a mà; tots i cadascun dels llibres editats per la germanor amb motiu del 100é, 125é i el 150 aniversari, així com la projecció del documental realitzat amb motiu d’aquest últim.
Verge de l’Esperança
La segona part gira entorn de la Verge de l’Esperança en la Resurrecció. Imatge obra de l’escultor José Rausell que forma part de la Germandat des de 1990.
L’exposició ofereix tota la vestimenta i joies que ha anat acumulant la imatge al llarg de la seua recent història gràcies a donacions privades de les seues feligreses.
Destaquen la màscara de la Verge, peça original donada per Rausell, d’on es va extraure el rostre de la talla, i un mantell brodat en 2016 amb tots els noms dels germans que en aquell moment formaven part de la Germandat.
Sant Sepulcre
El Sant Sepulcre, imatge que dona nom a la Germandat, és obra d’Antonio Sanjuan Villalba, i va ser beneïda el 18 de març de 1951.
El visitant podrà gaudir de peces més íntimes que s’exposen per primera vegada: des d’un barret de portador de mitjan segle XIX fins a una barra processional utilitzada des de 2017, any on el Sepulcre va tornar a trepitjar els carrers de Gandia a coll després de 64 anys sense fer-ho d’aquesta manera.
També podran observar-se objectes més íntims i recents, com el Llibre de Difunts, estrenat l’any 2022 i que processiona tots els Divendres Sant davant la imatge titular i que simbolitza la manera tan peculiar que té aquesta germanor de véncer en la mort, perquè d’aquesta manera, els seus membres acompanyen eternament al Sant Sepulcre.
HORARI
Dilluns: Tancat
Dimarts a dissabtes: 10.30-13.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores
Diumenges: Tancat