23.1 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Gandia acull la primera jornada del Campionat d’Espanya d’Atletisme de Primera Divisió

– Serà aquesta cap de setmana, els dies 15 i 16 d’abril a partir de les 17.00 h; les altres dues jornades es reparteixen entre maig i juny.

– Participaran els dos equips locals, CA Gandia Alpesa i CA Safor Teika, a més de l’Intec Zoiti d’Aragó i l’Aldhara Lleida UA de Catalunya.

Gandia acollirà la primera de les tres jornades del Campionat d’Espanya d’Atletisme de Primera Divisió que se celebrarà el 15 i 16 d’abril a la Pista Municipal d’Atletisme-Toni Herreros. Així ho ha anunciat en roda de premsa aquest matí la regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada per Toni Puig, entrenador del CA Gandia-Alpesa i David Melo, entrenador del CA Safor Teika.

A cadascuna de les jornades participaran els dos equips locals de la ciutat: CA Gandia-Alpesa i CA Safor Teika. A més d’ells, dos equips més: l’Atletisme Intec Zoiti d’Aragó i l’Aldhara Lleida UA de Catalunya. Les altres dues jornades seran el 6 i 7 de maig i 10 i 11 de juny. L’horari de la primera jornada serà de 17.00 h a 20.45 h ambdós dies.

«A Gandia tenim la fortuna de poder acollir aquesta jornada perquè tenim als dos clubs competint en Primera Divisió i és per eixe motiu que podem tindre una jornada d’aquestes característiques on tindrem un derbi molt interessant», ha expressat la regidora.

S’espera una participació aproximada de 150 entre esportistes i tècnics a l’esdeveniment, la meitat d’ells locals i els altres dos de fora «i, per tant, pernoctaran el dissabte per a poder quedar-se fins diumenge els dos equips d’Aragó i Catalunya amb el que això significa per a la ciutat», ha afegit Morant.

La prova es retransmetrà per streaming a través del canal de la Real Federació Espanyola d’Atletisme, i per això Gandia serà l’escenari projectat a tota Espanya on els millors atletes es disputaran continuar formant part d’aquesta lliga.

Per la seua part, Puig ha volgut donar l’enhorabona al club veí «per ser el tercer any consecutiu que es mantenen a Primera Divisió tant en categoria masculina com en femenina» a més de destacar que «no hi ha hagut cap problema des del moment que es va saber que Gandia seria la seu d’aquesta primera jornada i els dos clubs es van posar a treballar conjuntament per a poder coorganitzar tot i demostra gran salut entre ambdós equips».

Pel que fa a les expectatives, Puig ha fet valdre «la valencianització del club, ja que tan sols un atleta és de fora de la Comunitat Valenciana i en l’aspecte esportiu espera no patir tant com l’any passat i arribar a la jornada final amb opcions sabent que aquest cap de setmana patirem».

Per últim, Melo ha volgut agrair al Servei d’Esports la tasca que està fent per tindre la pista d’atletisme «en les millors condicions possibles per fer aquest tipus de competicions» a més d’animar a la gent «al fet que vinguen a presenciar un esport molt entretingut amb moltes disciplines diferents i on passaran tres hores observant atletisme de nivell». L’entrenador del Safor Teika també ha donat l’enhorabona al Gandia-Alpesa «pel seu segon any consecutiu a Primera Divisió».

Les expectatives de Melo per a aquesta primera jornada «és tindre com a objectiu estar a la final d’ascens i tractar de guanyar-li al Lleida UA i, sobretot, que cap equip de Gandia estiga a la final de descens i si estem que ens salvem perquè això seria molt positiu per a la ciutat de Gandia i per a l’atletisme local».

Articles relacionats