11.1 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

La Safor entre les comarques elegides pels equips professionals de ciclisme

Els “training camp” o camps d’entrenaments dels equips professionals arriben a la seua fi esta pròxima setmana en la costa nord alacantina i la zona sud de València.

Justament després de la festivitat de Reis els equips professionals tant d’homes com de dones es van traslladar a esta zona de la Comunitat Valenciana per a realitzar els segons i últims entrenaments de la pretemporada abans de l’inici del Challenge de Mallorca.

Nombrosíssims equips tant del World Tour com del Pro Tour es troben rodant per les estretes carreteres de les comarques de la Safor, la Marina i l’Alcoià sumant els seus primers quilòmetres del 2024.

És normal hui dia prendre’t un café en un xicotet bar recòndit per dins de l’interior d’Alacant amb un doble campió del Tour o tot un campió del món, mentre que tu estàs treballant dins del camp, veure com passa davant teu al millor equip del planeta amb diversos cotxes d’acompanyament darrere. Però el realment curiós de tot això és que això ja és normal hui dia i la gent que s’acosten a estos portents de ciclistes són els realment aficionats a este esport.

Molts d’estos ciclistes ja tenen la seua pròpia residència en esta zona, tal vegada és el lloc on més ciclistes professionals viuen de tot el món, però la zona, el clima, l’economia i per descomptat la gent han fet que cada vegada hi haja més corredors a la Comunitat Valenciana.

Fins i tot venen equips italians des de sub 23 fins a professionals a pesar que les seues costes són semblants a estes i que tenen tot el que hi ha ací. Però sens dubte la moda es troba en el territori valencià i és el moment d’aprofitar este negoci.

No sols és el món del ciclisme qui ha preferit ficar-se de ple en estes comarques de la costa sinó molts tenistes també han aprofitat este passat mes de desembre per a donar els seus primers entrenaments com Jannik SinnerAlex de Miñaur, Pablo Carreño i el local Carlos Alcaraz encara que el realment important són les seues acadèmies que atrauen nombrosíssims jugadors de tot el món des d’alevins fins a professionals.

Reprenent el món de les dues rodes és d’agrair que molts equips han posat en les seues històries la baixada d’una comarca pràcticament desconeguda, però molt bonica que és la Valldigna, des del fons de les muntanyes de la vall es presencia tot una zona idíl·lica tal vegada verge que s’entremescla entre muntanya, tarongers, història i mar. En aquells anys gloriosos el producte estrela eren les taronges reconegudes no sols a Europa sinó a tot el món.

Finalment, esta aturada justament al costat de l’ajuntament de Gandia per a prendre’s un café en un recinte tancat al trànsit demostra que tot està obert per al món de l’esport en esta zona. Hem d’obrir-nos al món de l’esport per què és un negoci on podem triomfar, turisme i esport han d’anar plegats de la mà.

Articles relacionats