18.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

La “Ruta dels Borja” posa en relleu la singularitat del patrimoni cultural de Gandia

– Gandia rep una ajuda de Consell de 100.000 € per potenciar i promocionar la ‘Ruta dels Borja’

– José Manuel Prieto: “Amb aquest i altres projectes estem aconseguint la desestacionalització com a destinació turística i augmentar la rendibilitat del sector”

– Francesc Colomer: “Gandia ha estat capaç de dur a terme una transformació positiva sabent comprendre i interpretar el món que ens envolta”

Gandia comptarà per quart any consecutiu amb el suport de la Generalitat Valenciana per a continuar impulsant la comercialització de productes turístics i culturals basats en la família Borja i en la promoció de la ruta temàtica ‘Ruta dels Borja’ gràcies al conveni que ascendeix a un total de 100.000 € per a aquest exercici.

El conveni ha estat signat hui a l’Ajuntament de Gandia per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Després de la signatura, José Manuel Prieto ha volgut agrair la col·laboració de la Generalitat i el reforç que suposa per a la ciutat la signatura d’aquest conveni, ja que permetrà continuar promocionant una oferta cultural clara i estructurada de productes i serveis que materialitze la promoció de la ‘Ruta dels Borja’. Una ruta que té resultats visibles de millora de la destinació amb la creació de productes Borja, la dinamització del sector turístic local i la satisfacció de les expectatives dels visitants.

Sobre la temporada turística, l’alcalde de la ciutat s’ha mostrat satisfet amb els resultats que s’estan obtenint després d’un any i mig que ha qualificat de “duríssim” i on “s’ha treballat molt des de l’administració, però sobretot, des de el sector turístic per aconseguir que a dia de hui estiguem en xifres d’ocupació molt positives“.

Com a resum, s’ha recordat que en aquests quatre anys de pertinença “Territori Borja” han permés avançar en els dos objectius bàsics que es van marcar amb la posada en marxa d’aquesta iniciativa com són la desestacionalització de l’oferta al llarg de tot l’any i augmentar la rendibilitat perquè el sector turístic incremente els seus beneficis.


Pel que fa a l’estratègia posada en marxa des de Gandia, Prieto va incidir que “
hem posat en relleu la nostra singularitat basant-nos en la innovació i la intel·ligència turística amb iniciatives i projectes com el desenvolupament del programa SICTED; la posada en valor del Castell de Bairén i el Morabito amb els fons Feder; la xarxa Exquisit Mediterrani per reivindicar la gastronomia autòctona; la participació en el programa Alter Eco on Gandia va compartir experiències amb altres destinacions turístiques de referència situades per tot Europa; o la incorporació de Gandia a la xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, i la que considerem que serà la pedra angular del pròxim desenvolupament i creixement turístic de Gandia: el Pla de Sostenibilitat Turística“.

Al llarg d’aquest any i gràcies a aquest conveni hem creat continguts audiovisuals i interactius de la Ruta dels Borja; dut a terme accions de dinamització i comunicació en mitjans d’àmbit provincial i nacional a més de posar en valor tota la nostra riquesa en una xarxes socials que cada vegada tenen més pes a l’hora de decidir on passar les vacances i quines experiències viure” va declarar.

També va incidir l’alcalde en què aquesta estratègia està donant els seus resultats, ja que l’any passat i durant la temporada estival, Gandia va tenir el major RevPar (Ingressos per habitació disponible) de la Comunitat (47,62 €), situant-se 14 punts per sobre de la mitjana.
Com a repte per al pròxim any, Prieto va realçar l’Any Jubilar en Honor a Sant Francesc de Borja que comptarà la col·laboració de la Generalitat Valenciana i altres administracions per posar en marxa una àmplia programació que posen en valor les riqueses de la nostra ciutat.

Per la seua banda, Francesc Colomer ha destacat que el conveni ve a reforçar la “singularitat d’una ciutat multiproducte com Gandia que ha estat capaç de dur a terme una transformació positiva sabent comprendre i interpretar el món que ens envolta” “Les ciutats turístiques han d’estar dissenyades per generar felicitat i escapar de la rutina. Per això és tan important aquest sector, ja que propiciarà la remuntada econòmica i emocional gràcies a tots aquells que conformen un ecosistema principalment integrat per menuts i mitjans empresaris que han estat castigats per la pandèmia“.

Finalment, el secretari Autonòmic va mantenir el seu compromís amb la ciutat i ha incidit que des de la Generalitat es continuarà treballant en un futur que passa per la transformació digital, la qualificació de sector, l’hospitalitat i la sostenibilitat. “Ens espera un temps de treball compartit, però a Gandia ja sabeu a on voleu anar de manera que el camí serà més fàcil de recórrer“.

Articles relacionats