La renúncia del cap de gabinet de Morera deixa en una situació compromesa al socialista Orengo

Lluís Miquel Campos, cap del gabinet del president de les Corts, ha presentat la seua renúncia en teoria per a preparar una compareixença en una comissió d’investigació. La decisió posa totes les mirades sobre altre assessor, en este cas del president de la Generalitat, José Manuel Orengo, qui apareix involucrat al mateix nivell que Campos en les recerques judicials sobre un possible cas de finançament il·legal.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha assegurat aquest dimarts que considera «molt normal», «molt clarificador» i «positiu» el gest del seu cap de gabinet, Lluís Miquel Campos, de sol·licitar un permís temporal no retribuït per a preparar la seua compareixença davant la comissió d’investigació del Senat sobre el finançament dels partits. «Està emmarcada dins de la preparació i del rigor que es requereix per a comparéixer» en la Cambra alta, ha afirmat respecte a eixa decisió.

Morera pateix eixa baixa tot just l’endemà que la comissió executiva del Bloc haja deixat als peus dels cavalls als anteriors dirigents en afirmar que no ha trobat totes les factures per pagaments que presumiblement vincularien a la formació en un sistema de finançament il·legal.

Sobre Campos, Morere afirma que «ha demanat un permís no retribuït per a preparar-se la seua compareixença en el Senat el dia 24 de maig. Això s’inscriu en la seua voluntat de preparar-se eixa compareixença, en la qual donarà les explicacions que es demanen» per part d’aquesta institució, ha insistit Morera en declaracions als mitjans de comunicació. Així, ha opinat que aquest és «un fet molt normal, molt clarificador i positiu davant una denúncia del PP que ha acabat en res».

Preguntat per si la concessió del citat permís depèn de la Presidència de les Corts o de la Mesa del Parlament valencià, el seu president ha indicat que la sol·licitud d’eixa renúncia temporal «ja s’ha tramitat» i que s’ha estimat que és una cosa «correcta» tenint en compte que Campos «ha de preparar la seua intervenció» en el Senat, una «explicació en l’àmbit institucional i polític».

«Necessitava un temps per a poder preparar la compareixença. La denúncia ha creat algunes sospites i en l’àmbit polític i institucional s’acabaran d’aclarir totalment», ha agregat Enric Morera. Igualment, ha apuntat que la decisió del seu cap de gabinet és també «un exemple positiu» per a «atendre de forma rigorosa» la seua visita al Senat i «poder estar tranquil». En aquest sentit, ha afegit que «s’emmarca dins del rigor i l’exemplaritat en la vida pública».

Respecte a si la mesura adoptada per Lluís Miquel Campos ha de servir d’exemple a l’assessor de Presidència de la Generalitat, José Manuel Orengo, Morera ha plantejat que «cadascun ha d’assumir personalment aquelles decisions que crega que són les millors».

Després d’açò, el president de les Corts ha al·ludit a denúncies presentades contra ell o contra membres de Compromís com la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que «han acabat en res» i ha manifestat que no són bones «per a les institucions, per a la claredat i per a la democràcia». «No són positives tantes denúncies que s’estan produint i que acaben en res», ha dit.

Preguntat per les conclusions de l’informe del Bloc realitzat sobre la comptabilitat electoral municipal de 2007, Morera ha respost que està «molt content» perquè eixe document «ratifica el que ja sabíem, que la denúncia feta per un diputat del PP, basant-se en unes fotocòpies, no ens afecta en absolut».

El president de les Corts Valencianes ha afirmat que la seua formació, amb «molta claredat», ha donat «totes les explicacions» i ha «explicat els pagaments que es van fer». D’aquesta manera, ha subratllat que eixe «informe claríssim sobre una actuació correcta» ha servit perquè «tot el que podria ser la sospita» sobre el Bloc, del que ha destacat l'»autoexigència» i la «transparència», s’haja «aclarit».

A continuació, preguntat per factures que no apareixen, Morera ha dit que estan «les que vam haver de presentar el Tribunal de Comptes en la campanya de 2007» i «tots els ordes de pagament». «Per tant, hi ha un pagament, una prestació de servei. Està totalment verificat que no hi ha cap irregularitat en tot el que és el nostre treball», ha assenyalat, a més de recordar que «la llei tributària obliga a guardar les factures durant deu anys».

Et Pot Interessar