20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

LA REMODELACIÓ DE LA PLAÇA JARDINET MATA DOS NOUS ARBRES

Els operaris de l’Ajuntament de Gandia han portar a terme este dimarts una actuació d’urgència, amb la tala de dos arbres que suposaven un perill per als veïns de la plaça del Jardinet. Així, el formigó amb el qual es van cobrir estos dos arbres en les obres de remodelació que es van executar en l’anterior legislatura, ha acabat matant les seues arrels i secant-los per complet.

El president de la Junta de Districte de Corea, José Manuel Prieto, ha lamentat que estos arbres (un cedre i un om) acaben tallant-se per “la falta de diligència” de l’anterior govern de Gandia. “Hem pensat que la fusta del cedre es reutilitze com a ornament. Inclús, es pot posar a disposició d’artistes perquè creen alguna obra en el buit que han deixat els dos arbres en el barri. No obstant això, la fusta de l’om no podrà ser aprofitada”, ha explicat Prieto.
Està previst que durant el pròxim hivern es realitze la replantació d’estos dos arbres, amb la qual cosa este espai de la plaça del Jardinet recuperarà la seua imatge d’abans del seu cobriment amb formigó.
Cal recordar que durant la tardor del 2014, tant el PSPV-PSOE com Compromís, partits que formen part de l’actual Govern local, ja van denunciar públicament la tala de més de 40 arbres d’espècies diverses durant l’execució de les obres de reforma de la plaça del Jardinet que, segons els especialistes, estaven en la plenitud de la seua vida. Així, un grup de veïns va recordar en aquell moment que l’anterior alcalde va donar la seua paraula que no es tocaria ni un sol arbre al Jardinet, cosa que finalment no es va complir, segons José Manuel Prieto.

Articles relacionats