17.7 C
Gandia
Dissabte, 13 abril, 2024

La «Quinzena de la Cigala» se celebrarà de l’1 al 15 de setembre a Gandia

• Un total de 24 restaurants de la ciutat i la platja oferiran elaboracions variades on aquest marisc serà el fil conductor

De l’1 al 15 de setembre se celebraran les jornades gastronòmiques «Quinzena de la Cigala» en Gandia. Així ho han presentat a roda de premsa aquest matí Olatz Megia, tècnica de Turisme; José Manuel Navarro, president de DestíSafor; Manuel Alonso, xef de Casa Manolo; Domingo Ciurana, president del Grup d’Acció Local Pesquera (GALP) i de la Confraria de Pescadors; i Amparo Aleixandre, tècnica del GALP.

Així, la cigala serà el fil conductor d’una cita culinària on treballaran “un total de 24 restaurants de Gandia i la platja pertanyents a DestíSafor”, ha anunciat Megia. “Tot i que associem la cigala moltes vegades tan sols a la Fideuà, treballaran aquest producte de diferents maneres: arrossos, saltada…” ha destacat Navarro. Ambdós han afirmat que són moltes les jornades preparades, amb la col·laboració de Tasta Gandia, per a dinamitzar i potenciar el sector, com ja va ser la de l’albergínia ratllada.

“L’objectiu és traure el màxim potencial i profit a la cigala i posar-la en valor” ha assenyalat Alonso. Per altra banda, Ciurana ha agraït els restaurants “per vindre a les jornades perquè resulta molt favorable en general cap a un sector pesquer que travessa una difícil situació”.

Per últim, Aleixandre ha destacat que “a banda de dinamitzar el sector i territori pesquer i restablir el seu patrimoni, que la ciutadania descobrisca el producte de kilòmetre 0 té un gran impacte en el canvi climàtic per l’estalvi de la petjada mediambiental que suposa el transport”.

Al següent enllaç trobaràs el llistat de restaurants adherits a la iniciativa: restaurants quinzena de la cigala.

Articles relacionats