La qualitat de les aigües de bany a Oliva genera un nou conflicte entre socis del Govern

L’analítica periòdica corresponent a la primera setmana d’agost que realitzat l’empresa Microambiente a les aigües de transició cap a les platges d’Oliva, és a dir, el riu Bullent i les sèquies, ha donat com a resultat una presència important de restes fecals. La primera reacció ha estat la de la regidora de Turisme, Mireia Morera, qui ha prohibit el bany a eixes aigües de transició, i també a la desembocadura en la platja de Rabdells, alhora que ha demanat a la seua companyera de Govern Imma Ibiza, responsable de Medi Ambient, que prenga mesures. La resposta d’Ibiza, no obstant, no ha convençut a la regidora de Turisme, qui demana mesures més contundents. La seua companya de Medi Ambient considera que amb l’escàs cabdal del Bullent i les Sèquies és improbable que la contaminació arribe a afectar a les aigües de la platja, i situa el problema en un context crònic i estructural.

L’informe de la Direcció general de l’Aigua de la Conselleria de Medi ambient i l’estudi tècnic realitzat per l’empresa externa deixen constància de la “qualitat insuficient de les aigües” dels rius i sèquies que desemboquen en les platges d’Oliva, la qual cosa significa que contenen quantitats Echerichia Coli i Enterococos Intestinals per sobre de les acceptades per a una qualitat òptima de les aigües en els rius i les sèquies Molinell, el Vedat, Sèquia Mare i Terranova.
«Vista la importància d’aquestes informacions per als ciutadans i banyistes de les nostres platges i a l’espera que els responsables competents en aquesta àrea de gestió informen sobre aquest tema, des de la delegació de Platges de l’Ajuntament d’Oliva es recorda que les sèquies i rius no són zones habilitades per al bany i que, amb aquests resultats de qualitat de les aigües, és de màxima importància que es respecte aquesta recomanació», afirma Mireia Morera. El problema és que l’advertència de la regidora de Turisme s’ha publicat al bloc del seu partit, Projecte Oliva, amb alguna referència per les xarxes, mentre que el web oficial de l’Ajuntament es limita a reproduir el resultat de l’analítica sense cap recomanació. 
No obstant, segons Mireia Morera, ”de moment, la qualitat de l’aigua de les platges és excel·lent, tal com corroboren totes les analítiques realitzades per la Conselleria de Medi Ambient, per la qual cosa es prega que, per responsabilitat i seguretat, utilitzen la platja per a banyar-se». Però afig que «a regidora de Medi Ambient, Cicle Integral de l’Aigua i Salut Pública, Inma Ibiza, està al corrent d’aquesta situació i s’espera que dispose els mecanismes necessaris per a millorar la qualitat de les aigües dels rius i no posar en perill l’excel·lència de l’aigua del mar; si no es posen solucions a aquest problema podríem tenir, entre altres conseqüències mediambientals, el tancament de la platja i la prohibició del bany».
Finalment, des de la Regidoria de Platges s’ha informat de que en els pròxims dies s’instal·laran cartells informatius sobre la prohibició de bany en les desembocadures d’aquests rius i sèquies per a reforçar la seguretat en les zones afectades.

Et Pot Interessar