14.7 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

La professora Rosa Tormos serà la número 2 de la llista de Els Verds a Gandia

Rosa E. Tormos, professora de la l’Universitat Politècnica de València, experta en ciències químiques en el camp de la Fotoquímica, acompanyarà a Joan Francesc Peris en la candidatura d’Els Verds per a l’Ajuntament de Gandia ocupant el lloc número 2 en una llista paritària.

Tormos ha manifestat que “com porte fent, des de fa molts anys i des del teixit social o educatiu, ara, des de la gestió municipal, vaig a ocupar-me de la protecció de les persones, dels animals y del paisatge de Gandia”.

Nascuda en 1954 a l’Alqueria de la Comtessa, és llicenciada en Ciències (Secció Químiques) per la Universitat de València en 1977 i doctora en Ciències Químiques (cum laude) per la Universitat de València en 1989.

Ha estat professora titular d’Escola Universitària des de 1987 i catedràtica d’Escola Universitària des de 1995. Ha treballat en el camp de la fotoquímica estudiant l’efecte de la irradiació de diferents famílies de compostos amb llum.

Compromesa amb el benestar animal i el medi ambient, a la Universitat Politècnica de València, ha estat presidenta de l’associació Plataforma Universitària pro-animals (PUPA), dedicada fonamentalment a informar i sensibilitzar tant a professors com als alumnes cap el benestar animal, realitzant xerrades en diferents escoles del Campus. Així mateix, implicant la Institució en el manteniment dels animals, colònies de gats, que allí viuen o duent a terme accions de conscienciació i visibilitat dels animals en dies clau, com el dia de Sant Francesc d’Assís, a la Casa de l’Alumne.

Juntament amb altres associacions animalistas i protectores, Rosa Tormos va participar en la creació de la Plataforma animalista Carles Pinazo que ha treballat, principalment, en conscienciació sobre els drets i protecció animal i denúncia davant l’abandó i maltractaments.

Al seu torn, és membre d’organitzacions que treballen tant pels drets humans com amb el medi ambient: entre altres, Greenpeace, Amnistia Internacional o Metges Sense Fronteres.

Com a membre de la directiva de SPAMA (Societat Protectora d’Animals i Medi Ambient) de la Safor, Rosa Tormos és ben coneguda a Gandia per la seua defensa de tots els animals i l’entorn.

 

Articles relacionats