14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

La primera parada “De la pantalla al carrer. Imatges des del confinament” ompli d’imatgens el Passeig 

-Ja  s’ha obert l’exposició “De la pantalla al carrer. Imatges des del confinament”, que reuneix més d’un centenar de fotografies enviades per la ciutadania de Gandia durant els mesos de tancament per l’estat d’alarma a conseqüència de la Covid-19.

– Totes les imatgs formen part del taller “Fotografia Confinada” del projecte #CulturaACasa de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gandia

– L’exposició, itinerant, comença en el Passeig de les Germanies de Gandia, continuarà a la platja de Gandia i finalment recorrerà tots els barris de la ciutat.

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyats d’altres membres corporatius, han visitat aquest migdia l’exposició itinerant “De la pantalla al carrer. Imatges des del confinament”, homenatge a la ciutadania front la COVID-19, que ja es pot visitar al passeig de les Germanies. La mostra reuneix més d’un centenar de fotografies enviades per la ciutadania de Gandia durant els mesos de confinament.

Totes les fotografies formen part del taller “Fotografia Confinada” del projecte #CulturaACasa de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gandia.
L’exposició continuarà a la platja de Gandia i finalment recorrerà tots els barris de la ciutat. Durant tot el temps de confinament, des del departament de Cultura i Participació de l’Ajuntament de Gandia, van posar en marxa el projecte #CulturaACasa. Un dels tallers més participatius i engrescadors va ser el de Fotografia, impartit per Pere Huerta.

Totes eixes fotos són la memòria d’un temps de reclusions i frustracions convertit en imaginació, creativitat, esperança i, fins i tot, humor. “L’art, que vivia confinat, ha eixit també de les pantalles al carrer per a retre homenatge a la ciutadania que va tindre un molt bon comportament i va saber traure la part positiva i els valors que ens converteixen en poble, en comunitat. Tot això està ací fotografiat i hui és un dia d’orgull per poder traure al carrer la memòria viva de la ciutat”, ha assegurat Morant.

A través del programa #CulturaACasa, ha quedat palés que la cultura és necessària per a teixir xarxes de complicitat enfront de l’adversitat. “No hi ha major mostra que la cultura és esperança que aquesta exposició. Perquè recorda que en els moments més durs del confinament, gràcies als elements culturals, la gent va poder eixir més enfortida que mai”, ha destacat González.

Així, l’exposició “DE LA PANTALLA AL CARRER. Imatges del confinament” naix per a convertir-se en un xicotet homenatge a totes les persones que, des de casa, han protegit la salut de totes i tots, perquè la responsabilitat de la ciutadania ha estat clau per a preservar la vida a la nostra ciutat.
El coordinador i director de la UPG, Lluís Romero, ha explicat que a la mostra hi ha una gran diversitat, “des del retrat, fotografies ds del balcó, de la frustració, elements plàstics interessants… Fotografies també amb un gran sentit de l’humor”.

A través d’aquest projecte també es fa un reconeixement a totes les i els artistes que han omplit de color i somnis aquest temps gris, amb música, arts plàstiques o escèniques.

Articles relacionats