«La Porta de Nadal» una aposta pel comerç local d’Albaida

 

– Amb vora 50 parades de productes i serveis la segona edició de la fira torna aquest cap de setmana amb majors distàncies i mesures de seguretat sanitària.

– Comptarà amb actuacions de titelles, música de cambra i comptes, així com amb la presentació del nou Marketplace d’Albaida

L’Ajuntament d’Albaida segueix apostat per la reactivació econòmica de la ciutat amb potents iniciatives i aquest cap de setmana del 12 i 13 de desembre l’ha dedicat al sector comercial, hostaler i de serveis amb la segona edició de la seua fira la Porta del Nadal i amb la presentació del nou servei de Marketplace Municipal (servei de compra electrònica).

El dissabte a partir de les 10.00 h arrancarà la seua activitat la Porta del Nadal on s’han sumat vora 50 paradetes d’alimentació, elaboració de papes artesanals, betlems, moda, roba, calçat, regals, sabons, cosmètica i estètica, plantes de Nadal, teràpies naturals, pintura, electrodomèstics, joies, hostaleria i molt més se situaran tan dins del Mercat Municipal com del seu entorn, el carrer Reial i el tram central de l’avinguda de la Fira. També repetirà el fotoreclam a càrrec de Mauri, Soler 2, que tanta acceptació va aconseguir en la primera edició de la fira.

Com a novetat d’enguany s’han incrementat les distàncies i s’han decorat els negocis participants del nucli històric amb la mateixa estètica, perquè puguen atendre des de les seues botigues, tot buscant la màxima seguretat sanitària. A més, enguany es comptarà amb micro espectacles de 5 minuts que durant les dues jornades s’aniran repetint cíclicament per mantindre aforaments reduïts.

D’aquesta manera es gaudirà de concerts de música a càrrec d’alumnat de Cambra i Orquestra de Corda del Conservatori Professional d’Albaida, amb els professors Beatriz Rico (Cambra), Jordi Soler (Orquestra i Cambra) i Mario Roig (Cambra), de contes de la mà de Rebombori Cultural i d’actuacions de titelles amb la Fera Teatre.

“Podrem viure una fira comercial i cultural que obri les portes del Nadal a Albaida, però també amb un clar sentiment comarcal, volem ser pol d’atracció per a veïnes i veïns d’altres poblacions perquè coneguen el múscul del nostre comerç i la qualitat dels seus productes i serveis” ha declarat l’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, qui a més, ha volgut agrair “la implicació dels negocis de la ciutat, associacions i personal de l’Ajuntament que han preparat dos dies intensos amb la màxima cura cap a les normes de seguretat davant la COVID-19, demane a la ciutadania que en siga conscient de l’esforç i responga amb responsabilitat a l’hora d’acudir a la fira, guardant les distàncies i fent ús de totes les mesures higièniques”.

També es podran veure les exposicions, cedides per Mercavalènca, de les Fruites gegants, al carrer, i la Tira de comptar: els actors de l’agricultura de proximitat, a l’interior del Mercat Municipal. Segons la regidora de Promoció Econòmica, Pepita Vidal són dos clares mostres de la importància del nostre producte fresc, aquell que per sort tenim al nostre abast als mercats i botigues dels nostres pobles, grans tresors que no podem deixar perdre i que en aquesta fira volem homenatjar” en un moment “molt complicat per la pandèmia Albaida aposta clarament per la seua recuperació econòmica i l’Ajuntament està al seu costat, ajudant en allò que podem i creant nous espais on poder mostrar que el millor ho tenim a casa, no ens cal recórrer a l’altra punta del món per a buscar-ho”.

La fira serà l’aparador perfecte per a presentar el Marketplace Municipal, on es descobrirà la marca i nom del mateix i s’explicarà el seu funcionament. “Volem que aquest nou servei es transforme en el millor mostrador del comerç d’Albaida, on la ciutadania puga donar una ullada i saber quins productes té, adquirir-los en línia o poder reservar-los i acudir a la botiga a recollir-los” ha manifestat el regidor de Model Econòmic i Social, Alejandro Quilis. Aquest servei ja compta amb 10 negocis adscrits, cal recordar que des del començament de la pandèmia l’Ajuntament està oferint formació digital al teixit comercial i de serveis de la ciutat, amb cursos i tutories individualitzades, i que en esta primera fase serà qui pague les despeses del Marketplace i s’encarregue de la seua dinamització amb diferents campanyes.

Et Pot Interessar