14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

La política es cola en la Gala del Turisme de Gandia

El PP de Gandia ha denunciat una “utilització il·legal i avantatjista” de la Gala de Turisme celebrada dimarts per part de l’Alcaldessa Diana Morant en dur a terme el que el Partit Popular considera un “míting polític centrat” en exaltar la seua gestió i desprestigiar al sector hostaler”. L’àrea de Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Gandia, per contra, rebat al PP i dóna per correcte el discurs que va pronunciar l’alcaldessa. Segons els serveis jurídics, el discurs en cap cas “vulnera la normativa“. L’Assessoria Jurídica ha redactat un informe en el qual constata la conformitat del contingut del parlament donades les circumstàncies especials del període preelectoral.
El Partit Popular de Gandia ha presentat una denúncia davant la Junta Electoral en el que posa de manifest que prèviament a la Gala es va realitzar un Registre d’Entrada dirigit a l’Alcaldia per a evitar que es fera un ús polític de l’acte atés que “des del Partit Popular donen suport a la realització de la Gala de Turisme però no podem consentir l’ús partidista que se li va donar a aquesta. Obviant-se el nostre avís, l’Alcaldessa va fer ús de recursos públics per als seus propis interessos partidistes. A més, doblement, ja que va fer balanç de la seua gestió al capdavant de l’Ajuntament com a Responsable del Departament de Turisme i fins i tot va anar més enllà fent anuncis electoralistes. Aquests són dos temes que la Llei Electoral prohibeix en aquesta data en estar ja convocades les eleccions”.
El regidor popular Guillermo Barber afirma que “Diana Morant va dur a terme el paper de candidata i no d’alcaldessa, situació que en cap concepte podem acceptar per ser únicament els hostalers els protagonistes de la Gala”
“Diana Morant estava més preocupada per fer un míting polític que per escoltar les reivindicacions dels hostalers”, conclou Barber recalcant la il·legalitat i la gravetat del que denúncia.

Informe jurídic

L’àrea de Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Gandia confirma que el discurs que va pronunciar l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, durant la III Gala del Turisme, que es va celebrar ahir, és “correcte” i en cap cas “vulnera la normativa“. L’Assessoria Jurídica ha redactat un informe en el qual constata la conformitat del contingut del parlament donades les circumstàncies especials del període preelectoral.

El gabinet de comunicació d’Alcaldia es va posar en contacte amb els Serveis Jurídics del Consistori, prèviament a la celebració de l’esdeveniment, per evitar incórrer en qualsevol irregularitat, amb la finalitat de garantir el compliment de la normativa.

El portaveu del govern de Gandia, José Manuel Prieto, ha lamentat les declaracions del Partit Popular, que “per tercer any consecutiu intenta rebentar la festa del turisme de la ciutat, en la qual es reconeix al sector pel bon treball realitzat“. Prieto va expressar: “Per fortuna, la ‘pataleta’ del PP, que només busca enfrontar i crispar, queda en evidència davant d’un govern que des del primer dia compleix escrupolosament amb la legalitat vigent“. Per tant, segons Prieto i davant l’informe emés per Serveis Jurídics, “ni hi ha hagut utilització il·legal de recursos públics per part de l’alcaldessa, ni hi ha hagut míting polític, ni hi ha hagut cap irregularitat“.

Articles relacionats