28.8 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

Els concerts d’estiu abandonen el port de Gandia i es traslladen als voltants de l’Espai Baladre

FOTOS: Natxo Francés

Els concerts del Port de Gandia es traslladaran este estiu als jardins de l’Espai Baladre de la platja. Hi haurà un cicle d’espectacles musicals “fent ús, de nou, de la col·laboració público-privada que ens està fent créixer com a destí”. A més, dinamitzaran la zona en un concepte similar a les actuacions que es desenvolupen a la Casa de la Marquesa. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ho ha anunciat durant la durant la III Gala del Turisme que va tindre lloc dimarts a aquest espai i que va reunir a vora 400 personalitats del món empresarial, social, turístic i a responsables polítics municipals, de la Diputació i la Generalitat per reconèixer el treball ben fet del sector.

L’Espai Baladre “és un magnífic punt de trobada” que donarà l’impuls definitiu perquè Gandia es convertisca en referent del Turisme MICE (esdeveniments, reunions i congressos). “Estem, juntament al sector, apostant pel turisme de qualitat, urbà, intel·ligent i, molt important, per l’ètica i la sostenibilitat”, va subratllar Diana Morant.

Gandia ja està preparada per a atraure el millor turisme, el que uneix a les persones”, va aclamar, persones com les presents dimarts a la gala les quals, segons va recalcar la primera autoritat, són els vertaders responsables de les millores i canvis al sector. “Gandia està guanyant prestigi i reputació gràcies a vosaltres, que sou els qui la feu brillar”.

Morant va concloure afirmant que “cada vegada sou més els qui feu que la nostra ciutat estiga en el cim de les destinacions turístiques amb més distintius de tot el territori valencià. Gràcies, perquè sou exemple de dinamisme, tenacitat i constància. Gràcies per fer brillar Gandia, una ciutat que no seria la mateixa ciutat oberta, diversa, inclusiva, moderna i dinàmica sense el turisme”.

La III Gala del Turisme de Gandia va reconéixer eixe treball i enguany els Premis a la Trajectòria Turística, Innovació i/o aposta per la Qualitat van ser per al Càmping l’Alqueria, el Concurs Internacional ‘Fideuà de Gandia’ i el Restaurant Parsifal.

Javier Iranzo, propietari del càmping, va recordar els seus durs inicis amb el seu germà fa 40 anys. Hui, el seu establiment és un referent internacional amb una ocupació del 90% en temporada baixa, principalment, de viatgers de França, Alemanya, Holanda i Bèlgica. No en va, apareix molt ben posicionat a les guies més populars com Booking o Tripadvisor.

José Matías, gerent del Restaurant Parsifal, va valorar l’esforç realitzat per mantenir el seu local obert els 365 dies de l’any. “No venia ningú en hivern, però amb el pas del temps la gent va anar confiant, gràcies a la nostra constància. Eixa és la clau”. El restaurant, un clàssic de primera línia de platja, va obrir les seues portes en 1980 i actualment dona servei a 37.000 comensals a l’any.

El Concurs Internacional ‘Fideuà de Gandia’ celebra enguany la seua 45 edició i ha aconseguit promocionar la gastronomia i el plat autòcton de la ciutat durant tot l’any i per tot el món. Cada edició són més el que volen participar i de més països. “Gràcies a tots els col·laboradors, patrocinadors, companys… i especialment a les escoles de formació. Tots sou importants perquè açò vaja endavant. La nostra responsabilitat en el sector es continuar treballant i aconseguir que cada persona que ens visite vulga tornar”, va apuntar, el president de l’Associació Cultural i Gastronòmica Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro.

Així mateix es van entregar els premis ‘Turisme de Gandia’. En l’apartat de ‘Reconeixement a l’impuls del Turisme de Reunions, Incentius, Congressos i Esdeveniments (Mice)’ es va destacar, en primer lloc, el cicle ‘Bocados de cine’, que junta gastronomia i cine, en una iniciativa pionera a Espanya en la qual col·laboren l’Ajuntament i el Campus de la UPV del Grau. I en segon lloc, el festival Pirata Rock, referent ja a la Comunitat i tota Espanya dins del calendari de concerts, que fomenta el turisme urbà i deixa un impacte econòmic en la ciutat valorat en 2,5 milions d’euros.

El ‘Reconeixement a l’impuls del turisme associat a esdeveniments esportius’, es va entregar a la Penya Ciclista Beniopa, per l’organització de la Volta Ciclista Internacional Ciutat de Gandia cadets. Un esdeveniment alineat amb l’estratègia turística de destí ‘bikefriendly’, en la qual participen vora 200 corredors nacionals i internacionals.

Va haver-hi una menció especial al Club de Córrer el Garbí per l’organització de la Mitja Marató i 10K, una prova que celebra aquest any el seu 30 aniversari i la trajectòria de la qual no ha fet més que créixer, consolidant-se com una de les fites més prestigioses dins del calendari de curses nacionals.

La gala també va destacar la feina realitzada per tots els establiments, entitats i empresaris que han rebut el segell de qualitat Sicted. A la primera gala va ser 29 els reconeixements, i anit eixa xifra va arribar als 111. Entre ells, el municipi de Barx que aquest any anava de la mà del municipi de Gandia. “Gràcies per aquesta oportunitat. Ara Gandia té més muntanya i tota la nostra oferta i els nostres visitants podran gaudir de tot el patrimoni, la ciutat i la platja en una oferta conjunta”, va assenyalar l’alcalde de Barx, Miquel Donet.

El Director General de Turisme, Josep Gisbert, per la seua banda, va aplaudir l’esforç de tots els actors per incrementar la qualitat dels seus productes i reinventar-se dins d’un sector altament competitiu. “Gràcies per demostrar eixe compromís amb la qualitat que representa Sicted. El turisme és qüestió de poble, de treball en xarxa. No sols és economia, és convivència i intercanvi d’experiències. Així que gràcies a tots per fer créixer la vostra ciutat de forma sostenible i amb qualitat”.

La diputada de Turisme, Pilar Moncho, va reconéixer el treball desenvolupat a la capital de la Safor. “En la nostra família política –La Diputació- som pocs, teníem pocs recursos, però hem treballat de valent pel turisme valencià, i hem crescut i ens hem guanyat el respecte”.

gala turisme 2019 17 gala turisme 2019 16 gala turisme 2019 15gala turisme 2019 14 gala turisme 2019 13 gala turisme 2019 12gala turisme 2019 11 gala turisme 2019 10 gala turisme 2019 9gala turisme 2019 8 gala turisme 2019 7 gala turisme 2019 6gala turisme 2019 5 gala turisme 2019 4 gala turisme 2019 3gala turisme 2019 2 gala turisme 2019 1

 

 

Articles relacionats