14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

La política entra en una deriva a la italiana

Les declaracions realitzades pel número dos del PP al Congrés Madrid Adolfo Suárez Illana sobre l’avortament mereixerien la seua renúncia immediata a ocupar cap càrrec de representació, però el que no mereixen és fer acudits ni banalitzar el fons de la qüestió. 

La reacció del sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, qui ha pujat una imatge seua a Twitter disfressat de neandertal, ha merescut tota mena de rialles però no ha sigut del grat de tota la concurrència. Amb l’etiqueta #YoFuiNeandertal, el portaveu socialista a les Corts i candidat número u a les autonòmiques per València respon en to jocós a les desafortunades declaracions de Suárez Illana, en les quals va afirmar que els neandertals usaven l’avortament, però esperaven que nasquera el nadó per a tallar-li el cap. Suárez ha demanat disculpes, però només per haver citat una llei de Nova York suposadament permissiva amb l’avortament que en realitat no existeix. 

Entre rialla i rialla, hi ha qui pregunta a Mata si era precís fer eixa representació, al que el candidat socialista respon: “evidentment no”. Suárez Illana, a banda de desautoritzar-se per ell mateix, ja havia estat suficientment rebatut per tota mena d’experts en lleis i prehistòria. Fins i tot s’ha explicat que ara per ara no hi ha cap evidència d’infanticidis al Neardental. 

En un moment en el que els partits de la dreta claven la pota cada cop que obrin la boca, que s’estan engrescant entre ells, i que es deixen véncer pels nervis a mesura que van perdent posicions a les enquestes, a la seu socialista de Ferraz no creuen que l’estratègia de Manolo Mata ajude a la bona inèrcia de Pedro Sánchez. 

Articles relacionats