15.1 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

La Policia de la Generalitat realitza controls en 174 locals per a identificar on s’exerceix la prostitució

 

– Bravo explica que s’ha proposat sancionar a 41 locals que incomplien mesures contra la COVID-19 i que compten amb irregularitats en les seues llicències

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, juntament amb la comissària de la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana, Marisol Conde, s’han reunit amb representants de la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana per a abordar la problemàtica de les dones que exerceixen la prostitució en els establiments de la Comunitat camuflats com a bars, hotels, residències o locals d’oci nocturn.

La consellera ha recordat que, per part de la Policia Autonòmica, es manté un dispositiu de control permanent, que s’ha intensificat amb motiu de la pandèmia del COVID-19, per a comprovar que es respecten les mesures de seguretat i salut en aquesta mena d’establiments.

Bravo ha explicat que “des del passat 21 d’agost, la Unitat de Policia Nacional Adscrita ha inspeccionat un total de 174 establiments on es podrien estar realitzant activitats relacionades amb la prostitució o altres pràctiques sexuals“.

D’aqueixos locals, 91 se situen a la província de València, 69 a l’Alacant i 14 a la Castelló. Es dona la circumstància que, en els últims 15 dies, s’han identificat 30 establiments més dels que es tenia coneixement a l’inici d’aquest dispositiu de control.

A més, segons ha traslladat la titular de Justícia, la policia ha proposat sancionar 41 d’aquests locals (un de cada quatre locals inspeccionats). D’aquests establiments, Bravo ha assenyalat que “26 tenien llicència diferent de l’activitat exercida i 15 incomplien les mesures contra la COVID-19. Després de les inspeccions dutes a terme 12 locals van tancar i els seus responsables han assegurat que no tornaran a obrir”.

Segons Bravo, aquestes actuacions de la Unitat Adscrita s’han intensificat des que el president de la Generalitat, Ximo Puig, es comprometera el mes d’agost passat a reforçar les inspeccions en aquesta mena de locals que tenen llicència de bars, hotels o residències i que els permet estar oberts al marge de la Llei.

Des de la Federació de Dones Progressistes han mostrat la seua preocupació per les condicions en les quals es troben les dones que exerceixen la prostitució en aquests locals i han reclamat una major implicació de totes les administracions per a aconseguir el tancament d’aquesta mena d’establiments. També han destacat la necessitat d’aprovar una Llei abolicionista de la prostitució.

A més, s’ha acordat que des de la Conselleria de Justícia es convocarà una reunió, juntament amb altres associacions, per a donar a conéixer els recursos jurídics assistencials amb què compten les víctimes del tràfic de persones.

La Conselleria disposa d’una xarxa de 29 oficines d’assistència a les víctimes del delicte en tota la Comunitat, que ofereixen atenció integral a les víctimes d’explotació sexual.

Articles relacionats