10.2 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Inici de la campanya citrícola a la Safor

Aquesta mateixa setmana s’ha donat el tret d’eixida de la temporada citrícola 2020-21 amb la primera collita de la varietat de satsuma Iwasaki a la comarca de La Safor.

Una temporada que es presenta amb molt bones expectatives després de l’impressionant minvament i l’enorme demanda de tota Europa per la Covid 19.

En aquests primers compassos de la campanya els mercats es poden observar taronges espanyoles al costat d’altres de fora del continent com de costum pel fet que es continua important taronges de fora de les nostres fronteres.

Quant als preus es pot assegurar que a la regió de Múrcia s’han fet operacions de 32 cèntims més IVA per quilo de varietat Navelina producte estrela a La Safor, mentre que ací el preu oscil·la entre els 27 i 32 cèntims amb IVA inclòs en el preu.

Els citricultors de la Safor han assenyalat que “aquesta situació és possible gràcies al fet que quatre o cinc comerços que són el lobby citrícola que domina la comarca de la Safor intenten que els preus no augmenten”. Afegint que “És ben senzill ara com ara l’agricultor professional de la comarca no pot subsistir amb preus ridículs de fa 40 anys i a tot això cal afegir a les pautes marcades per Europa que han encarit els tractaments químics a preus desorbitats per què han prohibit la major part del catàleg fitosanitari”. “Per descomptat el govern valencià i d’Espanya hauria de fer alguna cosa per què és inadmissible que les terres més fèrtils d’Espanya es troben ara en un abandó que va en augment, i que és una font important de les exportacions del territori valencia i de tot l’Estat” han conclòs.

Articles relacionats