11.4 C
Gandia
Diumenge, 27 novembre, 2022

La Policia de la Generalitat incrementa el control d’aforaments en les àrees comercials 

– La Unitat Adscrita intensifica també les inspeccions en bars i restaurants perquè es complisca l’horari de tancament, a les cinc de la vesprada

– Des de l’inici de la pandèmia al març s’han controlat més de 42.600 establiments i s’ha sancionat a 1.500

La Policia de la Generalitat ha incrementat un 30% les inspeccions de control d’aforaments en les àrees comercials i grans superfícies de la Comunitat Valenciana per a assegurar el compliment de les restriccions coincidint amb el primer cap de setmana de rebaixes durant el qual s’espera una gran afluència de persones.

El Consell ha sol·licitat als representants de les principals associacions de centres comercials i grans superfícies que extremen les mesures de control per a previndre la propagació del coronavirus. En aquest moment l’aforament està fixat en un 30% de la seua ocupació màxima. Per això, se’ls ha sol·licitat que els sistemes de control compten en temps real el nombre de visitants que hi ha a l’interior dels establiments i que aquesta informació siga visible a l’entrada.

D’altra banda, la Unitat Adscrita de la Policia Nacional també ha intensificat la vigilància de locals de restauració per a garantir que compleixen l’horari de tancament estipulat a les 17 hores.

La Policia de la Generalitat realitza serveis d’inspecció i control per a garantir el compliment de la normativa COVID-19 des de l’inici de la pandèmia. Des del mes de març de 2020, s’ha controlat el tancament de 42.623 establiments, s’han inspeccionat 15.127 locals i s’han sancionat 1.498. A més, s’han realitzat 24.892 advertiments a la ciutadania per incompliments de la normativa COVID-19 i s’han alçat 6.486.

Articles relacionats