12 C
Gandia
Dissabte, 2 març, 2024

Ja són 21.500 persones vacunades contra la Covid-19

– S’ha vacunat ja en 300 residències i ha començat la vacunació en atenció primària i hospitalària de tots els departaments de salut

– La vacunació continuarà durant tot el cap de setmana

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha administrat, fins a aquest divendres 8 de gener, la primera dosi de la vacuna contra la COVID 19 en 300 residències, d’un total aproximat de 450. Dels centres que queden per vacunar, 90 tenen brots actius, la qual cosa obliga a retardar el procés.

En total, s’han administrat més de 21.500 dosis en centres de majors i diversitat funcional, així com a personal sanitari de primera línia, una xifra que representa el 35% del total de dosis rebudes fins a la data des del Ministeri de Sanitat (61.205).

D’un altre costat, els 24 departaments de salut valencians han començat ja la vacunació dels professionals que treballen en primera línia. El procés es mantindrà durant tot el cap de setmana.

D’aquesta forma, es preveu que el dilluns 11 de gener estiguen vacunades totes les residències sense brots actius, tal com va anunciar fa uns dies la consellera Ana Barceló.

En l’àmbit sanitari, al llarg del cap de setmana està programada la vacunació en 200 centres de salut i en tota la xarxa hospitalària a personal de primera línia. La vacunació en residències continuarà també dissabte i diumenge.

D’altra banda, la Comunitat Valenciana rebrà entre gener i febrer 48.800 dosis de la vacuna de Moderna, que permetran vacunar a 24.400 persones. Aquesta altra vacuna es manté a -20°, no necessita ser reconstituïda, s’ha d’administrar quan es descongela, es presenta en vials de 10 dosis i la segona injecció ha de realitzar-se 28 dies després de la primera.

Articles relacionats