18.6 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

La pluja arriba a destemps a la Safor

La pluja ha deixat més de cent litres per metre quadrat en dotze hores a la Safor, però ha arribat a destemps per a pal·liar les conseqüències de l’incendi forestal que ha consumit bona part dels paratges naturals de la zona limítrofa entre la Safor i la Vall d’Albaida. També la intensitat de la pluja ha generat problemes. 

L’estació meteorològica de Barx ha registra 101.4 l/m2 entre la nit de divendres i el matí de dissabte, en la zona afectada per l’incendi forestal. No obstant, a la part oest del perímetre del foc, en els termes de Llutxent i Pinet, amb prou feines s’han registrat nou litres per metre quadrat, segons ha informat Aemet. 

La quantitat registrada a l’estació de Barx en 12 hores supera a la recollida en els cinc mesos anteriors. És a dir, de l’1 de març al 9 d’agost a la mateixa estació es van registrar 89.0 l/m2.

Eixa quantitat d’aigua en poques hores ha causat algun problema, en especial a la platja, on va ser necessària la intervenció dels bombers per buidar aigua al casc antic de la platja, pels carrers Atlàntic i adjacents. A la imatge facilitada per un veí, un desguàs embossat a la plaça Ciutat Ducal, tot just al costat de la Colònia Ducal. 

Articles relacionats