LA PLATJA NORD DE GANDIA, TRENTA ANYS CONSECUTIUS DE BANDERA BLAVA

La Comunitat Valenciana ha obtingut en 2016 el major nombre de platges amb bandera blava d’Espanya, amb 125, cinc més que l’any passat, i en 14 ports esportius, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. A la Safor repeteixen distintiu totes les platges tret de Miramar, que la perd per una analítica desfavorable. Així, lluiran bandera blava la platja Nord de Gandia, Tavernes i La Goleta, Bellreguard, Piles, Xeraco i les platges oliveres de Terranova-Burguera, Aigua Morta, Pau Pi i Aigua Blanca. 

Estes dades suposen que una de cada cinc banderes blaves, atorgades a les platges i ports esportius espanyols atorgades per la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), onejarà a la Comunitat Valenciana. En el cas de Gandia, a més, és un dels 7 municipis costaners espanyols que manté durant trenta anys consecutius el distintiu, des de 1986, i l’única platja de la província de València que pot presumir d’eixe rècord.

 

Així, zones de bany de tan emblemàtiques com la de la Malva-rosa i el Cabanyal a València, Masbó a Moncofa, i la Punta del Raset i de les Rotes a Dénia, la Cala a Finestrat, i les de Paradís i de Bon Nou en la Vila Joiosa han recuperat este reconeixement i a més dos noves platges han obtingut la bandera blava per primera vegada enguany, la Platja Sud a Peníscola i la Platja de Cales de Santiago Bernabéu a Santa Pola.

Per esta raó, la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha transmès personalment la seua felicitació als ajuntaments de la Comunitat Valenciana que han obtingut banderes blaves en les seues platges.

En concret, han rebut esta distinció 125 platges i 14 ports esportius a la Comunitat Valenciana. És important ressaltar que el 90% de les platges que s’han presentat han obtingut la bandera blava, així com el 100% dels ports esportius candidats.

D’altra banda, la consellera també ha volgut felicitar a totes aquelles persones que acudixen a les platges i que amb les seues actituds responsables “ens ajuden a cuidar-les i respectar-les i les convertixen en llocs modèlics en els que poder gaudir del sol i del mar”.

Així, ha destacat estes xifres ja que els criteris de concessió de banderes blaves per a platges són “cada any més exigents” en relació amb el compliment dels estàndards de qualitat ambiental al municipi, i també pel que fa a servicis per als usuaris de les platges i nivell de seguretat per als banyistes, “i la Comunitat Valenciana està passant amb nota totes i cadascuna d’estes importants consideracions”.

Per províncies cal destacar que la d’Alacant amb de 62 banderes blaves en platges i 13 en ports, és la província més guardonada d’Espanya, amb l’11% del total de guardons concedits.

A la província de Castelló han rebut la bandera blava un total de 33 platges i 1 port esportiu, i la província de València aconseguix la distinció en un total de 30 platges.

També s’han atorgat noves distincions temàtiques en platges de la Comunitat Valenciana com són les Platges Inclusives: Sol i Mar per a tots, que ha recaigut al municipi de Xilxes a la província de Castelló.

Finalment, es distingixen i inclouen a la Xarxa de Camins Blaus de la Comunitat Valenciana itineraris i elements paisatgístics que enllacen platges o ports amb bandera blava i que presenten un gran valor natural, entre els guardonats estan el Camí del Belcaire a Moncofa, la ruta del Sentits en Tavernes de Valldigna i el Camí del Cap de l’Horta a Alacant.

Et Pot Interessar