CIUTADANS COMENÇA A FUSTIGAR AL GOVERN DE GANDIA

Un informe dels serveis jurídics recomanant que el regidor del PP Guillermo Barber s’abstinguera de participar a la votació va impedir la derrota del govern local de Gandia al ple ordinari celebrat este dijous, on es decidia la recusació de l’exalcalde del PP, Arturo Torró, en el procediment de provisió d’un lloc de treball, i retornar l’expedient al seu inici. Eixa votació ja l’havia perduda abans el govern local a la comissió d’Administració, on no va poder tirar endavant la recusació pels vots en contra de Ciutadans i PP.

 

El Grup Municipal Popular ha titllat de “cacicada” els fets i ha assenyalat que “per primera vegada en la història, s’ha prohibit a un regidor triat democràticament votar”. Víctor Soler, portaveu del Grup Municipal Popular, afirmma que “no és de rebut que impedisquen a un regidor votar, amb l’únic objectiu de traure avant la seua proposta. És un atemptat contra la democràcia i els principis democràtics. Tornem a l’etapa més grisa del socialisme a Gandia”.

El PP va advertir en diverses ocasions de la “manifesta irregularitat” i anuncia accions legals. 

Per a començar, segons el PP, cal advertir, que aquest punt va ser elevat al ple ordinari, després d’haver sigut rebutjat prèviament en la Comissió d’Administració gràcies als vots de PP i C’s. “Crida poderosament l’atenció que s’eleve una proposta d’acord que no ha sigut dictaminada favorablement”, apunta Soler.

Segons el PP, “tenint en compte que en el ple ordinari, els Grups Municipals anaven a mantenir inalteradas les seues postures, es va formular un nou informe jurídic poc abans d’iniciar-se el ple, on s’advertia del deure abstenció del regidor Guillermo Barber en aquest punt, sense respectar els procediments legals previstos, ni tràmit d’audiència”. L’edil afectat va demanar que constara en acta el sentit del seu vot, “per conculcar un dret constitucional i fonamental dels regidors electes, que emana de l’article 23 CE”. En el recompte de vots va haver-hi empat (PP i C’s enfront de PSOE-Més Gandia), resolent a favor del seu grup l’Alcaldia.

Et Pot Interessar