23.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

La Platja de Xeraco ha sigut l’escenari per retornar a la mar una tortuga després de la recuperació a l’ARCA del Mar

 

La platja de Xeraco ha estat l’escenari del retorn d’una tortuga babau Caretta al mar. El queloni va arribar a les instal·lacions de l’Oceanogràfic de València després de ser capturat accidentalment.

Platja de Xeraco Tortuga 2

Des d’allí, una crida al 112 va activar la Xarxa de Varaments, formada per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, l’Oceanogràfic de València i la Universitat de València.

Gràcies a la col·laboració del pescador, la tortuga fou traslladada fins a l’àrea de recuperació i conservació d’animals del mar de l’Oceanogràfic (ARCA del Mar). Allí ha estat des del mes de novembre, on ha rebut les cures veterinàries apropiades per aconseguir la seua total recuperació.

Platja de Xeraco Tortuga 1

Ara, la tortuga que han batejat els xicotets i xicotetes del col·legi amb el nom de Marina Xeraco, ja s’ha reincorporat a mar oberta.

Previ a la solta, s’ha fet una xarrada de sensibilització sobre les tortugues marines.

Sobre l’ARCA del Mar

L’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències compta des del 2007 amb una de les instal·lacions més modernes i grans de la Mediterrània, especialment dissenyades per a l’acollida i la recuperació de tortugues marines i dofins. Aquest centre destaca per ser el més gran d’Espanya i un dels més grans d’Europa per a l’atenció i la rehabilitació d’aquests rèptils.

L’ARCA del Mar col·labora habitualment amb la Conselleria de Medi Ambient i més de 70 institucions entre Centres Oficials, Universitats, ONG, laboratoris de Recerca i empreses privades per ajudar en els processos de rehabilitació d’espècies marines amenaçades, que apareixen periòdicament ferides o malaltes en el litoral valencià.

Articles relacionats