LA PLATJA DE VENÈCIA ROMAN TANCADA AL BANY SENSE DATA PER A LA REOBERTURA

L’Ajuntament de Gandia ha informat del tancament al bany la platja de Venècia, a causa dels resultats de les analítiques corresponents a l’aigua de bany dutes a terme dimarts, i que han detectat la presència de restes fecals a causa de la saturació de la depuradora. Este dimecres l’Ajuntamment ha sol•licitat als socorristes de Creu Roja, Policia Local i personal de les oficines de turisme que informen de la prohibició del bany com a mesura cautelar fins a rebre el resultat de nous controls, el que impedirà obrir la platja al bany almenys uns dies. 

 

Cal destacar que, durant esta època de l’any, la prohibició del bany en la platja de Venècia és habitual uns dies per l’acumulació de turistes en temporada alta, o el que és el mateix, les infraestructures de depuració d’aigua de Gandia no es corresponen amb el volum de gent que s’hi acumula a l’estiu, un episodi que es repeteix any rere any.

Així, des de fa anys ha hagut d’onejar la bandera roja durant uns dies en esta platja situada al costat de la desembocadura del riu Serpis a causa dels problemes que presenta l’emissari submarí i que la depuradora comarcal no té un tractament terciari, una problemàtica que s’agreuja en el tram final del Serpis per la falta de pluges.

La platja de Venècia es tornarà a obrir al bany quan els tècnics detecten un nivell acceptable en la qualitat de l’aigua.

Et Pot Interessar