18.6 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

La platja de Gandia és referent en sostenibilitat i seguretat

– Les banderes de qualitat i ‘La Morada’ suposen la confirmació de l’esforç de Gandia per tindre les platges en perfectes condicions

– El president Ximo Puig ha agraït en l’acte d’hissada de la bandera Qualitur “tot l’esforç que s’ha fet a Gandia per a tindre unes platges en unes magnífiques condicions”. I apunta a Gandia com a exemple de corresponsabilitat enfront del virus.

– Diana Morant: “Hui presentem ‘La Morada’, una iniciativa valenta amb la qual es limita al trànsit a la primera línia. I així la ciutadania puga mantindre les distàncies de seguretat”

Gandia és una destinació turística referent en qualitat.  I ara també es converteix aquest estiu en un  referent pel que fa a la seguretat i, alhora, en sostenibilitat. La platja de Gandia torna a repetir, un any més, en aquelles banderes de qualitat. Les més apreciades que busquen els turistes i la ciutadania per a sentir-se segurs.

En aquest sentit, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, acompanyat del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el Director General de Turisme, Eric Campos, han visitat hui la platja Nord per tal d’assistir, al costat de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i altres autoritats municipals, a l’acte d’hissada de la bandera de Qualitur.

La platja de Gandia llueix un estiu més les banderes que certifiquen la seua qualitat mediambiental i de serveis. Aquestes són la bandera Qualitur, laBandera Blava.; Aenor: ISO 14001; ISO 9001; Q-ICTE; i Platja Cardioprotegida.

Ximo Puig ha agraït a l’Ajuntament i l’alcaldessa, Diana Morant, “tot l’esforç que s’ha fet a Gandia per a tindre unes platges en unes magnífiques condicions. Aquest estiu serà molt diferent, però hi ha un sentiment que serà el mateix de sempre: la voluntat de conviure i passar un temps d’oci ben merescut. A la Comunitat Valenciana tenim un Mediterrani viu i segur. I açò és el que també ofereix Gandia”.

Puig ha afirmat que “el sentiment dels ciutadans de Gandia i de la Comunitat Valenciana és el mateix de sempre. Encara que estiguem en un estiu complex, perquè som una terra hospitalària que vol sempre donar la benvinguda”.

El president de la Generalitat també ha llançat un missatge de fortalesa i coratge per al sector turístic. “Que tan malament ho està passant, tot i que les dades cada vegada són un poc més optimistes”, apel·lant a la corresponsabilitat de la ciutadania: “Hem de ser conscients que el virus encara està ací i hem de conviure amb ell. I, Gandia, és un clar exemple d’açò, sent un dels municipis valencians amb menys afecció per la covid-19″.

Diana Morant ha volgut agrair-li a Ximo Puig el paper que ha tingut en aquesta crisi, ja que “Gandia s’ha sentit molt abrigada per la Generalitat Valenciana, amb el repte possiblement més difícil de l’últim segle. El President Ximo Puig ha sabut estar a l’altura de les circumstàncies. Al costat de la salut de les persones i la salut econòmica de les nostres ciutats”.

En referència a l’acte d’hissada de la bandera Qualitur, l’alcaldessa de Gandia ha indicat que “quan hissem aquesta bandera, també volem hissar la bandera de la seguretat, la qual significa que tots hem de fer el més gran dels esforços. Perquè la gent se senta segura a la nostra platja. Per això, quan parlem de qualitat, també hem de parlar de seguretat”.

Morant ha destacat que “Gandia ha sabut fer els deures sent un dels primers municipis a presentar a la Generalitat un Pla de Contingència.  Un Pla amb tota una sèrie de recursos que hem posat en marxa. Hem doblant la presència dels agents de la Policia Local. I amb més de 55 informadors i auxiliars de platja que ens recordaran les normes a seguir per a ser una platja segura”.

Presentació de  ‘La Morada’

D’altra banda, Diana Morant també s’ha referit al projecte ‘La Morada’ que hui s’ha estrenat al passeig marítim Neptú. Després que es restringirà al trànsit fa unes setmanes. El president Ximo Puig i la comitiva han pogut passejar per ell, des del seu inici en l’encreuament del Passeig Marítim amb el carrer Alcoi fins al punt d’hissada de les banderes. S’ha renovat la senyalització, les jardineres, s’ha pintat una línia morada en la calçada del passeig marítim i s’han instal·lat banderoles i muppis.

“Es tracta d’una iniciativa valenta i ambiciosa. Amb la qual s’ha limitat al trànsit la primera línia de la platja. Perquè la ciutadania puga mantindre les distàncies de seguretat. I què els establiments puguen ampliar les seues terrasses. Garantint aquest equilibri tan necessari entre l’activitat de les persones i l’activitat econòmica”, ha assenyalat.

La primera edil de Gandia ha explicat que “també és una interpretació del que significa Gandia: una ciutat acollidora, hospitalària, que ens cuida i ens manté segurs. Per això, l’equivalència entre una morada, que vol dir la casa de tots i totes, en un carrer on tinguem la seguretat que estan vetlant per la nostra seguretat”. ‘La Morada’ porta el color de Gandia, el morat. “Per tant, també és un projecte on convidem a la ciutadania a viure el nostre comerç, la nostra hostaleria i la nostra ciutat d’una manera més sostenible i segura”, ha finalitzat Morant. Amb la limitació al trànsit en el passeig marítim Neptú, Gandia s’ha marcat com a objectiu ser la primera ciutat costanera sostenible.

Ara més que mai, la contaminació i la necessitat de distanciament social han fet replantejar-se l’ús responsable i sostenible del passeig marítim de Gandia. Una primera línia de la platja que ja s’ha convertit en un espai amable donant-li un altre color amable per a ser un referent a tota Espanya.

Articles relacionats