LA PETICIO DE RESPONSABILITATS PER LA GESTIO DE L’EMPRESA PÚBLICA DE GANDIA NOMÉS ABASTARÀ EL MANDAT DEL PP

La junta general universal de la societat Iniciatives Publiques de Gandia SA ha acordat este dilluns iniciar el procés de liquidació de la societat, amb els vots favorables del Govern i Ciutadans i els vots en contra del Partit Popular, i emprendre accions legals contra els anteriors gestors del PP per una suposada gestió negligent. No obstant, PSPV, Més Gandia i Ciutadans s’han negat a que la petició de responsabilitats abastara més enrere de junt de 2011, quan el PP va accedir al govern local. Els representants del PP en la junta han abandonat el saló de plens i han anunciat tot un seguit de recursos i demandes.

 

Un dels punts tractats ha estat l’aprovació de la interposició d’accions socials davant dels membres que administraven la societat durant la passada legislatura: Arturo Torró, Javier Reig, Víctor Soler, Guillermo Barber i Lola Moncho. La mesura es pren després de tenir en consideració diferents informes tècnics, comptables i jurídics que avalen un possible dany a les arques d’empresa pública que ascendeixen a un total estimat de 28.471.785,14 €.

Entre altres aspectes es tracta d’actuacions com la modificació del contracte d’obra inicial al Barri Simancas (4.349.000 €), la compra de l’edifici de les pistes de bitlles (6.705.000 €), o contractes publicitaris per un valor total que ascendeix a 4.303.269 €.

La votació d’aquest punt ha estat aprovada amb els vots del PSPV, Més Gandia i Ciutadans i no ha comptat amb la participació dels membres del Partit Popular que han abandonat el saló de plenaris.

Pel que fa a l’actitud del PP, l’alcaldessa, Diana Morant ha declarat que «hui actuem per tal de reintegrar el patrimoni social de totes aquelles actuacions que puguen haver causat un perjudici econòmic a l’empresa pública. No entenem la irresponsabilitat que demostra el Partit Popular amb aquesta acció. És la nostra responsabilitat basant-se en els informes que tenim. Si actuàrem de manera contrària seríem còmplices de les males gestions que van realitzar els populars».

També s’ha aprovat el nomenament dels cinc liquidadors que gestionaran el tancament de l’empresa. Es tracta de Vicent Mascarell, Carles Vendrell, Juan Vicente Santos, Salvador Marí i Francesc Pons.

El PP denuncia un circ mediàtic

El Grup Municipal Popular ha decidit retirar-se de la Junta General Universal d’Iniciatives Públiques de Gandia, S. A., per a no ser «partícips del circ mediàtic en el qual s’ha convertit la causa sumaríssima contra el PP».

No obstant açò, el PP ha advertit a través del seu portaveu municipal de les possibles responsabilitats en tots els àmbits (bé administratiu, mercantil o penal), de la decisió de no ajornar la reunió del citat òrgan col·legiat fins a la resolució de la demanda d’impugnació de la formulació dels Comptes Anuals de 2014, o de la retirada dels punts relatius a la dissolució o exigència de responsabilitats socials.

L’alcaldessa, Diana Morant, en una actitud que el PP titlla d’autoritària i que considera que podria vulnerar la legalitat vigent, malgrat ser advertida mitjançant Registre d’Entrada i in voce, ha negat el dret al fet que poguera ser votada una proposta d’un membre de la Junta General Universal, el que segons el PP podria ser constitutiu d’algun il·lícit, que serà objecte de «rigorós estudi» pel cos lletrat dels populars.

Per a Víctor Soler, «ens trobem davant una autèntica mafiada, dels qui nomes els uneix el seu odi contra el PP i desitgen destruir-nos en la vessant personal i política. El que no van aconseguir en les urnes, ho pretenen guanyar en els Jutjats. Tampoc ho aconseguiran”.

Soler li ha recordat a Lorena Milvaques, vicealcaldessa i portaveu de Més Gandia, que «ara ja no es preocupen de totes les gestions que va realitzar el PSOE abans. Ara callen, mentre gaudeixen de *sousé». Soler s’ha referit a Milvaques com «la pagafantes del PSOE”.

Els populars han anunciat a més, que estan d’acord amb la dissolució d’IPG, tret que per una qüestió de forma, estimen que ara no procedia conforme a dret aprovar-la.

D’igual manera, s’ha reiterat que s’havia sol·licitat estendre la responsabilitat social a tots els Consells d’Administració de totes les empreses públiques des de la seua constitució, una cosa a la que es van comprometre Més Gandia i Ciutadans, sense que s’haja portat a la pràctica. 

Tot i que el PP «ha realitzat l’advertiment legal oportú i ha procurat en última instància, no trencar els ponts de diàleg i enteniments, el Govern de Gandia en una actitud caciquil, ha decidit seguir avant».

El PP anuncia que «queda trencat qualsevol pont d’enteniment, en qualsevol punt d’interès o iniciativa política, així com l’inici de tot tipus d’accions per a, en primer terme garantir l’honorabilitat dels representants del PP i en segon lloc, per a  parar els acords que podria ser objecte d’il·lícits administratius, mercantils i penals, començant pels acords adoptats durant la jornada d’avui».

Et Pot Interessar