11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

La penúltima desgracia sofrida dels cítrics de la Safor

L’últim temporal de vent de ponent ha causat innombrables danys en els cítrics de la comarca de La Valldigna. Durant 10 dies a bufat el vent amb força i molt més càlid del que és normal en esta època de l’any.

Això ha produït que molts arbres hagen perdut el fullatge considerablement i això produirà que en les pròximes setmanes, quan les branques s’assequen, molts fruits vagen a terra.

Sense cap dubte el canvi climàtic està causant estralls en l’agricultura i si ja el minvament és considerable, els beneficis en els cítrics es converteixen en pèrdues. Les varietats de taronges que més han notat este mal temps regnant són les de segona temporada com són la nàvel, navelate, powel o valència-late.

A tot això cal unir la prohibició d’utilitzar materials curatius per a totes estes destrosses i altres per a combatre l’aranya que amb esta sufocant calor és impossible poder-la controlar. És a dir que quan s’acabe la temporada 2023-24 hi haurà més terreny abandonat a La Safor en una comarca caracteritzada per disposar d’abundant aigua.

Articles relacionats