21 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

La nova edició de Fira MiRA arriba a Gandia els dies 24, 25 i 26 de març

– Gandia tornarà a ser l’epicentre estatal de les arts escèniques de carrer, però s’ampliarà també al territori internacional després de l’èxit de les anteriors edicions

– Des de MiRA s’ha apostat per una diversitat geogràfica i artística important on es combina: clown, teatre al carrer, dansa i formats que incorporen tots els llenguatges en un mateix espectacle

PROGRAMA_FIRA_MiRA_GANDIA_2023 (1)

Joanjo Payà, coordinador de Fira MiRA, i Domingo Martínez, director artístic de MiRA han comparegut en roda de premsa per informar que la quarta edició de MiRA, la Fira d’arts de carrer de Gandia, se celebrarà els dies 24, 25 i 26 de març.

«Aquesta fira és una proposta del teatre de carrer per a donar solució a una carència que existia a la Comunitat Valenciana de fires de caràcter professionals d’arts de carrer. Enguany celebrem la fira amb total normalitat després d’aquests anys amb la pandèmia», ha expressat Joanjo Payà.

Gandia tornarà a ser l’epicentre estatal de les arts escèniques de carrer, però s’ampliarà també al territori internacional després de l’èxit de les anteriors edicions. Dels 160 espectacles presentats, s’han seleccionat quinze: dotze provindran de diferents racons de l’estat: País Basc, Catalunya, Castella i Lleó, les Illes Balears, Andalusia i la Comunitat Valenciana; un d’Itàlia i un altre de França. A banda, hi haurà una estrena que fa l’institut Valencià de Cultura que s’anomena ‘Voràgine’.

“Que s’hagen presentat 160 propostes ve a significar que aquesta fira està consolidada. A més, tindrem 70 programadors, tres mitjans especialitzats, huit empreses de distribució de teatre i altres col·lectius”, ha mencionat Payà.

Des de MiRA s’ha apostat per una diversitat geogràfica i artística important on es combina: clown, teatre al carrer, dansa i formats que incorporen tots els llenguatges en un mateix espectacle. “La resposta del públic aquestes primeres edicions ha sigut magnífica. Esperem que enguany continue així i que l’oratge acompanye”, ha incidit el coordinador.

Per la seua part, Domingo Martínez ha fet una mirada retrospectiva per parlar de l’inici de la fira: “Després de viure el començament amb una pandèmia o l’any passat en pluja, ara la fira s’ha fet més forta. La filosofia de la fira és que arriben espectacles innovadors per a poder mostrar tot el talent als principals carrers de la ciutat”.

“L’objectiu està ben encaminat i complit, però necessitem l’ajuda dels visitants i d’entitats per a poder continuar creixent any rere any”, ha conclòs Martínez. Per a més informació i inscripcions de professionals cal consultar la pàgina web mira.gandia.org.

Articles relacionats