21.6 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

La Navelina i la Satsuma cotitzen  a l’alça

La cotització dels cítrics tornen a disparar-se i ja freguen els tres euros i seixanta cèntims o siga 600 de les antigues pessetes l’arrova en la varietat de navelina, que és la varietat que ocupa gran part de la comarca de La Safor.

Cada dia que passa es nota més el minvament considerable de cítrics en totes les seues varietats que pot arribar fins i tot fins al 50 per cent menys respecte a la temporada 2017-18.

En aquests moments els preus oscil·len entre els 3,30 i 3,60 euros en la varietat de navelina mentre que en satsumes es troba entre els 3,60 euros l’arrova. Uns preus més ben raonables però que poden pujar lleugerament com vaja acostant-se la temporada de recol·lecció. Una situació que ve donada per les intenses pluges caigudes en els últims mesos que han assecat gran part de la flor.

Des de feia dècades no es vivia una situació com aquesta que els comerciants ja el mes de maig anaren a la “caça i captura” dels agricultors per a aconseguir les seues collites, el minvament no sols en la part de la Comunitat Valenciana si no a Múrcia és molt gran i per aquest motiu intenten convéncer al llaurador de comprar tota la producció des de navelines fins a valències.

Entre les associacions agràries es comunica als agricultors que venguen els seus cítrics amb preus posats en el contracte mai a comercialitzar i amb data de final de tall, aquesta clàusula és vital. També aconsellen anar venent varietats una a una no totes de colp, ja que l’experiència d’enguany ha sigut ruïnosa com ha passat a les valències que es van vendre moltes  a 3 euros a mig any vista i han acabat a 12 euros.

Articles relacionats