17.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

La música protagonitza a Gandia una nova edició de “Cultura als barris”

 

• Els tres concerts seran gratuïts per a tota la ciutadania i compten amb grups d’artistes locals. Així, la iniciativa tracta de descentralitzar la programació cultural a Gandia i apropar-la als diferents barris de la ciutat.

• Actuacions:

–  El 2 d’abril, a les 19:00 h, al Centre Social de MarxuqueraJohnny Grothier & Román Magnanelli.

–  El 21 de maig, a les 19:00 h, a la Quadra de Beniopa: Cor Carmesina.

– El 18 de juny, a les 19:00 h, a la plaça El·líptica: Sapena i Indie K.

El regidor de Cultura, Nahuel González; la tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Gandia, Amanda Cerdà; els integrants del grup Indie K, Adrià Tarrasó i Víctor Boscà, i la representant del cor Carmesina, Pilar Giménez, han presentat la nova edició de Cultura als Barris. La música serà la protagonista dels tres concerts de grups locals que se celebraran una vegada al mes d’abril a juny, a diversos barris de la ciutat.

Tal com ha declarat González, Cultura als Barris «serveix per a poder dinamitzar els barris i impulsar sectors com l’hostaleria i el comerç. «Ens demanen que la programació cultural no siga només al centre i als espais que ja tenim programats habitualment», ha afegit. Així doncs, la ubicació dels tres concerts es portarà a terme en els barris de Marxuquera, Beniopa i plaça El·líptica de la ciutat. «És molt important descentralitzar les activitats culturals. Portar-les als diferents barris perquè el veïnat hi puga gaudir d’aquestes», ha assenyalat la tècnica de Cultura.

Els grups gandians seran els components de les diverses actuacions que es desenvoluparan en el marc de Cultura als Barris. «Aquesta iniciativa ens permet omplir els barris amb música de grups locals, els quals també necessiten el suport de l’Ajuntament per a tindre oportunitats de poder tocar i seguir fent música», ha assenyalat González. A més, el regidor ha explicat que aquests s’inclouen dins de la borsa d’artistes locals de la qual està oberta la inscripció (culturagandia.org) per a artistes de qualsevol disciplina de la ciutat.

«Cal recordar que Gandia és una ciutat referent pel que fa a la música. Tenim grups que estan triomfant a l’exterior, més enllà de la nostra ciutat. No seria comprensible que els creadors que tenim a Gandia no tingueren l’oportunitat de poder actuar ací», ha manifestat el regidor de Cultura. Així, el programa s’iniciarà el 2 d’abril a les 19:00 h al Centre Social de Marxuquera amb l’actuació de Johnny Grothier & Román Magnanelli, una localització que, tal com ha indicat González, «fa anys tenint una programació musical important».

El segon concert, que estava programat i es va ajornar per la pandèmia, es portarà a terme el 21 de maig, a les 19:00 h, a la Quadra de Beniopa per part del Cor Carmesina, format per xiquets i xiquetes majoritàriament del mateix barri. «Nosaltres estem creixent. És important confiar en els projectes que van nàixer i poden aportar moltíssim a Gandia. Gràcies que tenim l’oportunitat de mostrar a Gandia el treball que està fent-se», ha expressat la representant del Cor Carmesina, Pilar Giménez.

Aquesta edició de Cultura als Barris conclourà el 18 de juny a les 19.00 h a la plaça El·líptica amb el concert de Sapena i Indie K. El primer d’aquests és un grup de rap i el segon un grup que barreja el pop-rock-indie. Els membres d’Indie K han volgut agrair l’ajuda que han rebut per part del consistori: «És important que la gent comence a eixir a gaudir de la cultura. I nosaltres estem agraïts de poder contribuir sempre que podem i per donar-nos la mà i acompanyar-nos pel camí», ha expressat Tarrasó.

Programació Cultura als barris:

– 2 d’abril, 19:00 h, al Centre Social de Marxuquera: Actuació Johnny Grothier & Román Magnanelli.

– 21 de maig, 19:00 h, a la Quadra de Beniopa: Actuació Cor Carmesina.

– 18 de juny, 19:00 h, a la plaça El·líptica: Actuació Sapena i Indie K.

Articles relacionats