15.4 C
Gandia
Dijous, 8 desembre, 2022

La música andalusí va omplir de màgia el Monestir de la Valldigna

– El grup musical El Laff va actuar el passat dissabte 5 de setembre al Monestir de la Valldigna, on van mostrar la riquesa de la música d’Al-Andalus.

Amb aquesta actuació, on van participar cinc músics de diversa procedència, s’inaugurava el cicle de concerts organitzats pel Centre Internacional de Música Medieval durant els pròxims mesos.

El músic argentí Fernando Depiaggi va ser l’encarregat de dirigir l’espectacle i d’introduir al públic en la tradició musical aràbiga tant d’Al-Andalus com dels països musulmans orientals. Tant ell com la resta de músics van mostrar el seu virtuosisme musical acompanyats d’alguns instruments com la «nai» (flauta de canya), la percussió (Chelo Romero), el llaüt (Montse Salma), el «qanun» (Azam Kirco) i el violí (Abdeltif Louzari).

L’espectacle va ser presentat per la directora del CIMM, Mara Aranda, i el president de la Mancomunitat de la Valldigna, Josep Antoni Alberola. A més, van acudir l’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet; la regidora de Cultura, Almudena Donet, i el regidor de Medi Ambient de Benifairó, Manel Gómez.

Durant la seua intervenció, Aranda va destacar “l’enorme responsabilitat adquirida amb plena consciència» i el compromís per «mantindre la programació en aquests temps tan difícils i, a més, incrementar el ventall d’activitats”.

Articles relacionats