15 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

La Muixeranga de la Safor participa al El Porrat de Sant Macià a  Ròtova

 

 

– Continua el calendari de porrats en la nostra comarca. Aquesta setmana Ròtova exerceix d’amfitriona, on novament la Muixeranga de la Safor ha tocat el cel.

El fred de l’hivern no atura el calendari de porrats, i com cada any, l’últim cap de setmana de febrer té reservada aquesta cita en el municipi de Ròtova, que celebra el porrat de Sant Macià concloent els porrats d’hivern de la Safor.

Els carrers s’omplin de paradetes del Mercat Medieval, la Fira Agroalimentària, Artesana i Turística i la d’Atraccions, tal com marca la tradició. Dins del programa d’enguany s’ha oferit diverses activitats pensades per a gent de totes les edats i gustos, sobretot s’ha apostat per la diversitat musical i també per les exposicions i visites guiades. En aquesta ocasió no podia faltar la Muixeranga de la Safor, ocupant les places amb balls i torres humanes.

L’actuació ha tingut lloc el diumenge 26 de febrer a les 12 hores. El punt d’eixida ha sigut la Fira Agroalimentària, Artesana i Turística, on s’han muntat les primeres figures participant activament la xicalla més adolescent i també els primers balls per part de les Bastoneres de la Muixeranga de la Safor. Hem seguit amb la cercavila acompanyats per la Colla de dolçainers i tabaleters de la Safor fins a arribar a la Plaça Major.

Com a novetat s’ha portat a plaça el remat d’una nova figura anomenada Auriba que es pretén estrenar pròximament i el ball de ‘No en volem cap’. La plaça ha estat de gom a gom mentre s’han anat muntant les figures del nombrós repertori que s’ha oferit hui.

La propera actuació al calendari serà el dissabte 4 de març a la Vall d’Uixó on participarem en el V Aplec de la Plana juntament amb la Nova Muixeranga d’Algemesí i la Muixeranga d’Alginet. Els membres de la pinya morada sempre al costat de les tradicions, omplint places i carrers de cultura.

Articles relacionats