16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

La Muixeranga de la Safor comença l’any en el Porrat de Benirredrà

 

 

  • La Muixeranga de la Safor ha encetat l’any amb la ruta dels porrats com ve sent costum des de fa més de vint anys.
  • Una cita imprescindible al calendari que permet donar visibilitat a l’activitat muixeranguera als pobles del país.Després de l’aturada obligatòria motivada per la crisi sanitària de la Covid-19 el calendari muixeranguer torna a la normalitat. “Teníem ganes de recuperar el lloc a les places i els carrers, així que no podien encetar millor l’any que amb la ruta dels porrats de la Safor”.

    El lloc ha sigut Benirredrà, al porrat de Sant Antoni. Fet i fet, muixeranga i porrat tornen amb força després de temps difícils.

    L’actuació ha tingut lloc el diumenge 22 de gener a les 13 hores. El punt de trobada ha sigut la plaça de l’Ajuntament on s’ha muntat la primera figura i també el primer ball per part de les “Bastoneres de la Muixeranga de la Safor”, es va seguir amb la cercavila, acompanyats per la Colla de dolçainers i tabaleters de la Safor fins a arribar a la plaça de l’Església. Tot el públic ha pogut gaudir del gran repertori i de moltes estrenes, tant per a muixeranga com per als balls. Cal destacar la interpretació del final de l’obra “Muixerangues al cel” de Juan Carlos Sempere Bomboí per part de la Contrabanda de Benirredrà, que ha acompanyat a la Muixeranga en les últimes dos figures.

    La setmana pròxima la Muixeranga de la Safor participarà al porrat de La Font d’en Carròs, una nova cita per a tornar a xalar de les torres humanes de la pinya morada.

Articles relacionats