La mostra de la Diputació sobre la repressió del franquisme arriba a Oliva

La diputada provincial de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, ha inaugurat este dimecres en el Museu Etnològic d’Oliva un recull d’imatges i textos sobre la repressió de la dictadura que es podrà visitar fins el 13 de maig

“No tindreu pau després de la guerra” és el títol de la mostra, realitzada per l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València i finançada per la Diputació de València.

Els dotze panells de la mostra denuncien la violència i el control social exercits pel franquisme després de la Guerra Civil, amb la detenció, reclusió i assassinat de milers de persones que havien defensat la democràcia. A través d’expedients judicials, diaris, fotografies i testimonis directes de les víctimes, el públic serà capaç de rememorar a les persones que van viure en la província de València durant la dictadura.

A més dels mecanismes de repressió i control social practicats durant la postguerra, el projecte expositiu tracta de forma transversal la repressió contra les dones, així com la memòria ‘i desmemòria’ d’aquest període en l’actualitat. D’altra banda, en el seu desenvolupament s’ha parat atenció a l’ús d’un llenguatge inclusiu i a la representació de les diferents comarques i poblacions valencianes.

La mostra itinerant, que forma part del II Cicle ‘Fem Memòria’ impulsat per l’Ajuntament d’Oliva, es podrà visitar fins el diumenge, 13 de maig, en l’horari habitual del Museu Etnològic (carrer de Tamarit, 2-4), de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.30 i de 16.00 a 19.30 h; i diumenge, d’11.00 a 13.30 h.

Et Pot Interessar