La ministra Montón dimiteix després de l’escàndol del màster

La ministra de Sanitat i Benestar Social, Carmen Montón, ha anunciat la seua dimissió la nit d’este dimarts en una compareixença en la seu del seu departament, després de l’escàndol provocat pel màster que va obtenir de manera presumptament irregular en la Universitat Juan Carlos I. Montón ha assegurat que no havia comès cap irregularitat.
La seua renúncia es produeix només unes hores després que el president del Govern, Pedro Sánchez, li donara aquesta mateixa vesprada el seu recolzament en declaracions en el Senat. «Està fent un treball extraordinari i ho va a seguir fent», ha dit.
El ministeri havia anunciat la roda de premsa poc després de divulgar-se una informació de la Sexta, segons la qual la ministra Montón hauria plagiat parts rellevants del Treball Final de Màster.

Mantenir a Montón al ministeri haguera suposat en certa manera avalar al líder del PP, Pablo Iglesias, acusat de les mateixes irregularitats per les que ha dimitit la ministra, segons havien destacat la pràctica totalitat de forces parlamentàries, incloses les que van donar suport al PSOE en la moció de censura. 

Nova ministra

María Luisa Carcedo Roces substituirà a Montón al capdavant del ministeri. Carcedo jurarà o prometrà aquest dijous el seu càrrec davant el rei com a nova ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social.

María Luisa Carcedo Roces, fins ara alta comissionada per a la lluita contra la pobresa infantil, forma part de la Comissió Executiva Federal del PSOE com a Secretària Executiva de Sanitat i Consum.

Va exercir com a portaveu del Grup Parlamentari Socialista en la Junta General del Principat d’Astúries. Triada diputada en el Congrés dels Diputats per Astúries en la VIII i X legislatures, i senadora per designació de la Junta General del Principat d’Astúries entre 2015 i 2018. Va ser presidenta de l’Agència d’Avaluació de Polítiques Públiques i Qualitat dels Serveis entre 2008 i 2011.

El seu nomenament ha eixit publicat aquest matí en el Butlletí Oficial de l’Estat, i s’espera que, després de la presa de possessió del seu càrrec com a ministra, es produïsca el traspàs de carteres en la seu del Ministeri de Sanitat.

Et Pot Interessar