La ministra de Sanitat nega irregularitats en el seu màster

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, ha negat que hi haja hagut cap tipus d’irregularitat en la realització del Màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere, que va realitzar en l’Institut de Dret Públic (IDP) de la universitat Rey Juan Carlos (URJC) de Madrid, clausurat després del ‘cas Cristina Cifuentes’, i ha mostrat diversos correus electrònics que «acrediten» la seua «honestedat», negant així la possibilitat de dimitir.

Montón s’ha pronunciat així en una roda de premsa convocada aquest dilluns a la seu del Ministeri després de la informació publicada per ‘eldiario.es’ en la qual assenyala que la ministra va obtindre una nota mitjana de 8,43 en el màster, malgrat que el va començar quan la meitat de les assignatures ja havien finalitzat.

Així mateix, segons el diari, Montón va pagar la matrícula del màster fora de termini, tres mesos després, i va superar la meitat de les matèries sense acudir a les classes i sense tractar amb els professors.

«Tinc el títol, tinc el certificat acadèmic de les notes, tinc el treball final del màster i més de 30 correus que demostren que vaig cursar el màster el 2010/2011», ha asseverat Montón, per a avisar que «no tots som iguals».

Mónica Oltra demana auditar la universitat

Abans, la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i líder de Compromís, Mónica Oltra, ha instat a esperar les explicacions de la ministra de Sanitat -i exconsellera del govern autonòmic-, Carmen Montón, sobre les presumptes irregularitats en l’obtenció del màster. Ha afegit que de les informacions publicades es desprén que en la institució acadèmica hi ha hagut «un desori molt gran» i ha considerat que «necessita una auditoria important».

«No vaig a opinar -ha prosseguit- d’un cas del que només he sentit la notícia; de la notícia mateixa ja es desprén que no és comparable a altres casos però m’agradaria sentir la versió de la ministra perquè estic segura que ella explicarà el que haja d’explicar».

Oltra ha demanat escoltar què diu Montón i ha afegit que «òbviament de les notícies publicades es desprén que en una universitat pública de Madrid, la URJC, hi ha hagut un desori molt gran, que ha fet que una cosa que a molta gent li costa molt, que és traure’s un postgrau pareix que no és igual per a tothom. Tots som iguals però uns més iguals que uns altres, que és el que se sol dir quan hi ha desigualtat», ha postil·lat.

Per tant, la vicepresidenta valenciana ha dit que la primera avaluació que pot fer és que «eixa universitat necessita una auditoria important» de la qual pareix que la justícia ja s’encarrega.

Et Pot Interessar