14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

La Mancomunitat impulsa un seguit d’activitats en línia per a joves amb motiu del 8M

– La Mancomunitat de Municipis de la Safor promou activitats d’Igualtat en línia dirigides a joves amb motiu del 8 de març

S’acosta la commemoració del Dia de la Dona. L’Agència d’Igualtat i el Departament de Joventut de la Mancomunitat de Municipis de la Safor treballen per a preparar una campanya dirigida especialment a la població juvenil de la comarca.

Enguany la campanya girarà al voltant del Feminisme i l’Ecologia, corrents que s’uneixen en el conegut com a Ecofeminisme, i defensen valors que cobren una rellevància especial en el marc de la pandèmia. A través de la Xarxa de Corresponsals de la Safor, joves de tota la comarca participen en la gravació d’un podcast al voltant d’aquesta temàtica.

Com a part de la campanya i amb la finalitat de fer partícips als ajuntaments de la Safor, la Mancomunitat promou la realització d’activitats d’igualtat en línia dirigides a joves.

Fruit de la col·laboració dels esmentats departaments, s’ofereix als ajuntaments programar activitats per a joves que giren al voltant dels valors igualitaris, la diversitat i la prevenció de les violències masclistes. Impartides per personal especialitzat en gènere, la seua realització en línia garanteix el compliment de les restriccions i les mesures de seguretat a causa de la COVID-19.

Continua l’esforç de la Mancomunitat per a impulsar les Polítiques d’Igualtat de Gènere en l’àmbit comarcal. A les tasques d’assessorament i suport tècnic als ajuntaments per a l’elaboració de plans i el disseny de programes d’igualtat, es sumen accions de formació i sensibilització dirigides a la ciutadania. Només l’any passat més de 800 infants de tota la comarca van rebre els tallers del projecte de coeducació de l’Agència d’Igualtat.

A més a més, la Mancomunitat de Municipis de la Safor aprovarà en breu el Reglament per a l’ús no sexista del llenguatge i el Protocol d’actuació davant dels casos d’assetjament sexual i per raó de sexe en l’àmbit laboral. L’elaboració dels documents, en el marc de la implementació del I Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes dirigit a la plantilla de l’Entitat Local, servirà de guia als ajuntaments per a aprovar els seus reglaments i protocols, afavorint així el compliment de la legislació en matèria d’igualtat.

Articles relacionats