13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

La Mancomunitat impulsa la campanya nadalenca “Joguets Igualitaris”

– L’Agència d’Igualtat de la Mancomunitat de Municipis de la Safor posa en marxa la campanya nadalenca “Joguets igualitaris”, dirigida a l’alumnat de primària de la comarca.

Aquesta campanya naix de la necessitat d’eliminar els estereotips i rols de gènere presents a la nostra societat, arrelats des d’edats cada vegada més precoces, en bona part a través de l’oci i els jocs infantils. Trencar els manaments desiguals i promoure els valors igualitaris en l’àmbit del joc és essencial, així com una bona oportunitat per a garantir l’educació i el desenvolupament igualitari del nostre alumnat.

Els tallers que formen part de la campanya tracten de fomentar entre l’alumnat la consciència crítica davant dels estereotips sexistes en l’àmbit del joc, a més de facilitar ferramentes per a triar i gaudir de joguets lliures de sexisme i de caràcter igualitari i no violent.

Les sessions tindran lloc als centres d’educació primària de la comarca durant el mes de desembre de 2020. Els centres que han sol·licitat formar part de la campanya i que gaudiran dels tallers són: CEIP Divina Aurora (Tavernes de la Valldigna), CEIP Sant
Miquel (Tavernes de la Valldigna), Col·legi San José (Tavernes de la Valldigna), CEIP Valldigna (Simat de la Valldigna), CEIP Jaume II El Just (Benifairó de la Valldigna), CRA Mondúver-Safor (Aulari de Potries i Palmera), CEIP Sant Marc (Beniarjó), CEIP El
Castell (Almoines), CEIP Beato Carmelo (El Real de Gandia), CEIP La Murtera (AdorPalma), CEIP Verge de la Font (Vilallonga), CEIP Jose Pedrós (Piles), CEIP Joanot Martorell (Xeraco), CEIP Sant Antoni de Pàdua (Xeresa), CEIP Sant Pere Apòstol
(L’Alqueria de la Comtessa), CEIP Ausiàs March (Rafelcolfer), CRA Alfauir-Ròtova (Aularis d’Alfauir i Ròtova), CRA Mondúver-Safor (Aulari de Barx).

Des de la Mancomunitat de Municipis de la Safor han assenyalat que “volem agrair la col·laboració i bona predisposició del professorat de primària de la comarca i, concretament, de les mestres i els mestres encarregats de la coordinació d’igualtat i convivència dels diferents centres educatius”.

Articles relacionats