Gandia acull la presentació del Pla d’Acció Territorial de les Comarques Centrals

– El Conseller Arcadi España presenta el Pla d’Acció Territorial de les Comarques Centrals a Gandia

– El Pla d’Acció Territorial és un instrument d’ordenació territorial que articula la col·laboració entre la Generalitat i els ajuntaments

– Diana Morant: “Aquest Pla és una oportunitat il·lusionant que ens permetrà treballar conjuntament perquè el Consell sàpia quines són les nostres necessitats com a territori”

– El conseller destaca el desdoblament de la CV-60 entre Terrateig-L’Olleria, amb una inversió de 65 milions d’euros, per a vertebrar les Comarques Centrals des de l’interior fins a la costa

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha presentat aquest matí a la Casa de la Marquesa de Gandia el Pla d’Acció Territorial de les Comarques Centrals que s’ha posat en marxa des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

Un acte on han participat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la directora general de Política Territorial i Paisatge, Rosa Marró, i el director general de Prevenció d’Incendis Forestals, Diego Marín, i on han assistit alcaldes i alcaldesses procedents de diversos municipis de les Comarques Centrals Valencianes. Durant la trobada, s’ha explicat l’abast del projecte, les seues línies mestres i s’han identificat les oportunitats que planteja el PAT.

En primer lloc, Arcadi España ha destacat que el Pla d’Acció Territorial (PAT) de les Comarques Centrals “és un instrument d’ordenació del territori que vol simplificar procediments i accelerar tràmits per a aconseguir el doble objectiu de creixement econòmic i ocupació i sostenibilitat ambiental” i ha definit el PAT com “un instrument d’ordenació territorial, de col·laboració entre la Generalitat i els ajuntaments per a aconseguir l’objectiu de combinar el creixement econòmic amb la sostenibilitat”. Per al titular de Territori, es tracta d’“un repte que hem de superar des de la perspectiva supramunicipal, els ajuntaments ja no poden actuar amb illes, han de col·laborar entre ells”.

En aquest sentit, el conseller ha afegit que “creem en la cogovernança entre els ajuntaments i la Generalitat, una aliança que faça compatible una ordenació del territori que ens marque el futur, les línies de desenvolupament, les zones que són industrial, les que cal protegir per a millorar el creixement econòmic i fer-lo compatible amb la sostenibilitat, que són objectius que hem d’accelerar per a lluitar contra les taxes d’atur que ara són massa elevades”.

Sobre el reforç de les infraestructures el Conseller ha destacat que “un dels elements fonamentals en qualsevol ordenació del territori és que hi haja un creixement equilibrat, pretenem que així siga en tota la Comunitat Valenciana, i en cas de les Comarques Centrals, amb un turisme, una agricultura i un sector industrial molt fort, es necessita també el reforç de les infraestructures”.

Referent a això, el conseller ha fet referència al desdoblament de la CV-60, de Terrateig-L’Olleria, que “serà realitat en els pròxims anys amb una inversió de 65 milions d’euros i és fonamental per a vertebrar aquestes comarques des de l’interior fins a la costa”. A més, ha indicat, “estem treballant amb el Ministeri per a impulsar el Tren de la Costa, volem tindre prompte un full de ruta sobre aquesta infraestructura que ara està en tramitació ambiental en el Govern d’Espanya”.

Un altre dels objectius que ha apuntat Arcadi España en aquesta àrea, és “millorar el transport interurbà d’autobusos i continuar reforçant els serveis com hem fet entre Albaida i l’Hospital de Xàtiva i, de la mà dels ajuntaments, millorar la mobilitat més sostenible d’aquesta comarca”.

Per part seua, Diana Morant ha valorat la importància del PAT al qual va qualificar d’un pla que trenca amb la forma de treball que es anava imposant entre la Generalitat i els municipis. “El Consell ens planteja realitzar una planificació conjunta, que establim una estratègia per a ser més fortes a l’hora de planificar i establir objectius de desenvolupament comuns que generen riquesa i noves oportunitats a les Comarques Centrals Valencianes”. “Els més joves hem de buscar en el passat per a trobar els beneficis de la connexió entre els nostres territoris. Una connexió que es va perdre amb els anys i que ara hem de recuperar per a ser més forts des de la unió. Les comarques Centrals han de tornar a convertir-se en un nucli de desenvolupament cultural, social i econòmic on s’unisquen el rural i l’urbà, l’interior i la costa”.

Durant la seua intervenció, Morant ha destacat que “aquesta nova planificació i governança dirigeix la mirada cap a les noves realitats, amb tota la seua heterogeneïtat i complexitat, escolta per a transformar, abandona tota premissa reductiva o unificadora. Es requereix una visió integral, des de la sostenibilitat, suportada amb l’ús de les noves tecnologies, i que potencie una economia ciutadana i una societat que no deixe darrere a ningú, amb una governança participativa basada en la promoció de la transparència i el reforç de la participació ciutadana en les estratègies territorials. Tot això ha de constituir els elements bàsics de les ciutats i territoris locals del futur, globalitzats, però que aprofiten i impulsen les seues particularitats”.

Finalment, l’alcaldessa ha qualificat aquest Pla com “una oportunitat il·lusionant que ens permetrà treballar conjuntament perquè el Consell sàpia quines són les nostres necessitats com a territori. Estem segurs que serà una iniciativa que ajudarà al desenvolupament de la regió per a aconseguir un futur millor”.

185 municipis i 850.000 habitants

El Pla d’Acció Territorial (PAT) de les Comarques Centrals comprén sis àrees funcionals de les definides en l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana, huit comarques tradicionals (la Safor, la Marina Alta, la Marina Baixa, la Canal de Navarrés, l’Alcoià, el Comptat, la Costa i la Vall d’Albaida), 185 municipis i uns 850.000 habitants, en un espai físic que equivaldria a la superfície de la província de Castelló o Alacant.

Les Comarques Centrals abasten un important nombre de ciutats mitjanes que presten béns i serveis a entorns rurals i contribueixen a l’equilibri del territori de la Comunitat. D’ací la seua gran importància per a millorar la cohesió territorial, però també queda patent la seua feblesa en estar situades entre les dues àrees metropolitanes més poblades, València i Alacant-Elx.

Els avantatges derivats de les economies de l’aglomeració van drenant inversions i talent des de les Comarques Centrals cap als grans espais urbans. Per això, és necessari que aquest espai supramunicipal mantinga la seua personalitat i avantatges comparatius, i que aconseguisca masses crítiques a través de la cooperació i la col·laboració per a ser una alternativa viable al model metropolità, al qual s’ha d’equiparar, en condicions de vida, qualitat del territori, innovació i oportunitats per a tots els ciutadans.

Aquests territoris comparteixen la necessitat de definir i ordenar la infraestructura verda i el sòl no urbanitzable, a escala supramunicipal, amb una doble funció. D’una banda, optimitzar la producció de béns i serveis ambientals que ofereix el món rural, inclosa la mitigació i adaptació del territori a l’efecte del canvi climàtic i, per una altra, agilitar els procediments administratius per a la implantació d’activitats econòmiques en el medi rural, que siguen compatibles amb la seua capacitat d’acolliment. El PAT permet avaluar i ordenar aquesta capacitat, de manera que els valors del territori siguen preservats en un marc estratègic de conservació activa del territori.

Un altre tema important és potenciar les ciutats mitjanes que, complementàries a les grans aglomeracions metropolitanes, són claus per a afrontar els grans problemes de la Unió Europea.

Quant a infraestructures, a més del Tren de la Costa, la culminació del tram Xàtiva-L’Alzina, el desenvolupament o la millora de la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi, són projectes prioritaris per a connectar les comarques centrals amb les àrees de València, Alacant i Elx i amb els grans fluxos de passatgers i mercaderies del Corredor Mediterrani. També ho és la permeabilització de l’AP-7 a Gandia, Oliva, Ondara-Gata de Gorgos o Altea.

Amb la culminació del tram Terrateig-L’Olleria de la CV-60, l’eix Xàtiva-Ontinyent-Alcoi estarà connectat amb Gandia a través d’una autovia d’altes prestacions i és molt important complementar aquesta actuació amb la connexió d’aquesta autovia amb l’AP-7 i la N-332 per a millorar la distribució dels trànsits de la Safor i les seues relacions amb l’interior de les Comarques Centrals.

El PAT aporta, com un altre element diferencial, una anàlisi i unes propostes estratègiques des del punt de vista de la dinamització econòmica i la innovació en el conjunt de les Comarques Centrals, molt justificada per la forta component territorial de la seua estructura econòmica basada en PIMES i clústers industrials molt arrelats en el territori.

Per a millorar i fer més competitiva aquesta realitat és necessari analitzar les demandes de sòls per a les activitats econòmiques per a fer front a les noves necessitats logístiques, la relocalització d’activitats industrials i l’adaptació al canvi tecnològic, que serà un procés disruptiu per a alguns sectors tradicionals.

Per a fer front a aquest escenari és prioritari fomentar la cultura col·laborativa de les empreses, la creació de capital social i la constant introducció d’innovació en processos i productes. Per això, el PAT pot ajudar a la creació d’aquestes xarxes d’innovació, aquestes complicitats entre empreses, agents econòmics i socials i administració amb la finalitat de dotar d’una imatge unitària de qualitat per a aquest espai, donar-li una major visibilitat i difondre els valors d’esforç i emprenedoria que són consubstancials amb la tradició productiva d’aquestes comarques.

Et Pot Interessar