La Mancomunitat de la Safor impulsa la igualtat amb tallers per l’alumnat de secundària

– L’Agència d’Igualtat de la Mancomunitat de Municipis de la Safor organitza tallers d’igualtat de gènere per a l’alumnat de secundària

L’Agència d’Igualtat posa en marxa tallers d’igualtat de gènere dirigits a l’alumnat de secundària de la comarca de la Safor. Els tallers, de 3 sessions d’1 hora de duració per cada grup d’alumnat, comencen a impartir-se durant el mes de desembre i continuaran al llarg del curs escolar.

Els primers centres a participar seran l’IES Mondúver de Xeraco i l’IES Jaume II El Just de Tavernes de la Valldigna. La resta d’instituts es sumaran durant els pròxims trimestres.

La finalitat d’aquesta iniciativa és donar a conéixer entre l’alumnat els conceptes més importants al voltant de la igualtat de gènere; introduir les principals aportacions del feminisme; visibilitzar les aportacions de les dones a la història; facilitar ferramentes de transformació des de la perspectiva de gènere i donar valor a les bones pràctiques d’igualtat del jovent.

Per a fer-ho, el contingut del taller girarà al voltant de conceptes i temàtiques com el sistema sexe-gènere, la violència de gènere i masclista, el feminisme i la interseccionalitat, les masculinitats igualitàries i l’apoderament femení.

A més a més, l’audiovisual s’utilitzarà com a principal ferramenta coeducadora, amb la finalitat de dur a terme una formació dinàmica i pràctica, així com fomentar la participació de l’alumnat.

Et Pot Interessar