20.2 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

La Guàrdia Civil d’Oliva desmantella una laboratori de Marihuana amb més de 1.100 plantes

 

– En aquesta operació hi ha un detingut, i una altra persona és investigada a causa d’aquests fets

La Guàrdia Civil d’Oliva ha localitzat una antiga granja ramadera situada entre els termes municipals d’aquesta ciutat i Pego i que s’havia convertit en un laboratori de cultiu de marihuana.

Allí han trobat més de 1.100 plantes d’aquesta droga en diferents estats de creixement, així com nombrosos efectes i sofisticats instruments elèctrics destinats a alimentar els cultius. Es tracta de llums, ventiladors, aires condicionats i un grup electrogen, tot això valorat en 80.000 euros.

L’operació d’investigació ha sigut anomenada ODLA, i fruit d’ella s’ha detingut a un home i s’està investigant a una dona, tots dos de 35 anys i de nacionalitat espanyola per un delicte contra la salut pública, és a dir, cultiu i elaboració de drogues, a més de defraudació de fluid elèctric. La investigació es remunta a principis de febrer quan la Guàrdia Civil d’Oliva, després de tindre coneixement de l’existència d’aquest laboratori indoor de cànnabis, va realitzar un registre.

El laboratori estava perfectament dissenyat amb diversos habitacles dividits en diferents zones de creixement. A més, es va poder constatar per tècnics de l’empresa Iberdrola que la granja tenia un enganxament il·legal a la xarxa defraudant uns 50.000 euros.

El destí de la marihuana era el mercat il·lícit de països de l’Est. Les diligències han sigut entregades en el jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 2 de Gandia. Al voltant d’aquesta investigació s’ha aconseguit descobrir un punt de venda de substàncies estupefaents en un habitatge de L’Alcudia que s’ha saldat amb la detenció d’un jove de 19 anys.

Articles relacionats