13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

LA GUÀRDIA CIVIL ATRIBUEIX A VÍCTOR SOLER DIVERSOS DELICTES CONTRA L’ADMINISTRACIÓ

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil atribuïx al regidor del PP a Gandia i diputat de les Corts Valencianes, Víctor Soler, els delictes de frau, suborn i malversació de cabals públics per ser “coneixedor” i “interlocutor directe” en els servicis reputacionals que van realitzar les empreses d’Alejandro de Pedro a l’exalcalde Arturo Torró entre els anys 2012 i 2014, en el marc de la investigació del ‘cas Púnica’.

 

Així es desprèn d’un informe de la UCO, amb data del 17 de novembre de 2016, sobre el pagament irregular de servicis de reputació en línia per a l’exalcalde de Gandia prestats per l’empresari Alejandro de Pedro, que ha sigut enviat al jutjat central d’instrucció 6 de l’Audiència Nacional, dirigit per Eloy Velasco.

La Guàrdia Civil afirma en el seu informe que de les converses telefòniques intervingudes a De Pedro s’ha confirmat l’existència d’un deute de l’Ajuntament de Gandia amb l’empresari. La UCO destaca que De Pedro, considerat “aconseguidor” de la trama Púnica, va començar la seua vinculació amb el PP de Gandia el 2011, quan va començar a prestar tasques amb la seua empresa EICO.

A causa que era un any electoral, l’informe presumix que els servicis estaven destinats a la “promoció” de la formació política. Una vegada que Torró aconseguix l’alcaldia, De Pedro “gràcies a la confiança guanyada” i els treballs de reputació en línia passen a facturar-se al consistori municipal.

La UCO destaca que en 2013 comença a haver discrepàncies a causa que van quedar diverses factures impagades a EICO i Madiva per part de l’Ajuntament de Gandia, però a causa del “fruit del desig” que continue elaborant estos informes a favor seu, Soler accedix a pagar el deute i acorda un nou pla de pagaments per als pròxims treballs, que es prolongarien fins a 2015.

Segons conté l’informe, l’actual diputat va contactar amb el vicesecretari d’organització del PP a Gandia, Dionisio Oller, per a buscar una fórmula de pagament per a solucionar l’esmentat deute i van concertar amb la constructora Construcciones Gomuñoz -empresa adjudicatària d’obres al consistori i creditor del mateix- perquè sufragara la mateixa per suposats treballs de publicitat realitzats per Madiva, altres de les empreses de De Pedro.

Estes quantitats es van ingressar amb factures a Madiva per “servicis no prestats, ja que el que pretenia pagar eren els servicis reputacionals a l’alcalde”, ressalta l’informe. Concretament, es va acordar el pagament de 2.633,75 més IVA durant huit mesos, segons es pot veure en un dels correus recollits per la UCO entre treballadors de l’empresa de De Pedro.

Tot i això, l’informe assenyala que estos pagaments mai es van arribar a fer efectius per les actuacions judicials i policials que es van portar a terme en aquell moment.

Per tot això, la UCO considera a Soler “coneixedor” i “interlocutor directe” amb De Pedro per a la determinació dels treballs i la manera de sufragar els servicis reputacionals. Per esta raó, l’acusa d’haver comès els delictes de frau, suborn i malversació de cabals públics.

El grup d’investigació de l’Institut Armat considera a Oller i a Torró autors de tràfic d’influència i suborn. A més, a l’exalcalde l’acusa de frau en contractació pública.

També creu que l’empresari ha incorregut en els delictes de frau en contractació pública, malversació de cabals públics i falsedat en document mercantil. Alhora, considera autor de suborn al propietari de la constructora, Sergio Múñoz, per accedir a sufragar el deute de l’Ajuntament de Gandia.

D’altra banda, la UCO posa èmfasi en els missatges del regidor Víctor Soler amb De Pedro en què li informa que el diari ‘Ara Gandia’ serà la plataforma pagada amb diners municipals dirigida a recollir missatges favorables de Torró, a més de les xarxes socials. Tot i això, en una d’estes comunicacions, el regidor de Gandia demana a l’empresari que controle l’única periodista amb la qual comptava el mitjà pel “tracte informatiu” que rebia el llavors alcalde.

“Anem a fer una cosa, si ella ha de continuar l’únic que et demane és que controles la informació que posa perquè en determinades notícies tira molt cap a l’oposició i en negatiu cap a nosaltres”, diu un dels missatges del regidor que envia a De Pedro pel servici de missatgeria instantània Whatsapp. “Això em genera problemes”, continua.

Davant d’això, De Pedro intenta tranquil·litzar el regidor assegurant que a partir d’este moment controlaria ell les informacions d”Ara Gandia’: “Voràs com no torna a posar res i davant del dubte que pregunte i jo t’ho trasllade”, li contesta.

Articles relacionats