La Guàrdia Civil aclareix el robatori de 129 plantons de taronger i identifica al presumpte autor a Beniarjó

Agents de la Guàrdia Civil de Gandia han recuperat 129 plantones de taronger presumptament sostrets d’una explotació agrícola de la comarca de la Safor, fets pels quals a més s’investiga a un home de 35 anys.
L’Equip Roca a Gandia va iniciar aquesta actuació arran d’una denúncia presentada pel propietari d’una explotació agrícola, on havia patit la sostració de 129 plantones de taronger de la varietat Midknight Macrophila, segons ha indicat la Benemérita en un comunicat.
La varietat de taronger sostreta és peculiar en la comarca de la Safor, ja que pocs agricultors la posseeixen. Per tant, els efectius van seguir tres línies de recerca: l’estudi documental de les parcel·les que tenen conreades aquesta inusual varietat; els llistats de vendes de plantones dels magatzems agrícoles de la zona i l’anàlisi de les dades cadastrals d’agricultors que posseeixen aquesta varietat.
Una vegada finalitzada aquesta fase d’obtenció d’informació es va organitzar un dispositiu operatiu per a contrastar les dades obtingudes amb les dades reals. Els agents van rastrejar a peu de camp quasi un centenar d’explotacions agrícoles a la Safor.
Com a resultat, l’Equip Roca va concloure que un veí de la localitat de Beniarjó està «relacionat directament» amb les sostracions dels plantons. Els agents van comprovar que aquesta persona estava presumptament conreant les plantes sostretes en un camp propi.
Davant la confirmació que la persona investigada tenia en el seu poder els plantons de taronger sostrets i amb la finalitat de recuperar la totalitat de les plantes, es va centrar el dispositiu operatiu en la parcel·la situada en Beniarjo.
L’investigat va ser sorprés eixint de la seua parcel·la amb una partida de plantons que es corresponen amb els robats. Després de la seua identificació, els agents van confiscar la resta de plantones que estaven ocults a l’interior de la parcel·la, conreats en maceters unitaris per a conservar-se durant més temps i poder perllongar el cultiu dels mateixos en xicotetes quantitats, sense alçar sospites entre els agricultors de la zona.
Per tant, els agents van procedir a la recerca d’aquesta persona com a presumpte autor d’un delicte de furt de 129 plantones de la varietat Midknight Macrophila valorats en 700 euros.
Els efectius van retornar els exemplars al seu propietari tres dies després de la denúncia. Les diligències instruïdes han sigut lliurades al Deganat dels Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Gandia.

Et Pot Interessar