19.7 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

La Germandat de l’Oració de Jesus en l’Hort tindrà una nova processó el dissabte de Passió

– La Setmana Santa de Gandia comptarà amb una nova processó durant la vesprada el Dissabte de Passió, 1 d’abril, de la mà de la Germanor de l’Oració de Jesús en l’Hort.

– La Imatge del Crist orant de la Germandat de l’Oració de Jesús en l’Hort és una de les més antigues de la Setmana Santa de Gandia en estar datada en 1783 i ser atribuïda al taller de Salzillo.

Fins al moment la citada Germandat no comptava amb una processó de trasllat de la Imatge des de la Seu Canònica en la Insigne Col·legiata fins al Local Museu de la Setmana Santa de Gandia.

Per tot això, la Germandat ha posat en marxa un nou projecte que veurà la llum en 2023 amb una processó de trasllat que es realitzarà per primera vegada el Dissabte de Passió a les 20:15 h, després de la missa que se celebrarà a les 19:30 h pels confrares de la Germandat que ja no estan entre nosaltres.

Des de la Germandat s’ha traslladat que es tracta d’una processó oberta a la ciutadania en general al ser  una processó en què es podrà acudir de particular sense la vesta de natzaré i en la qual distribuirà de manera gratuïta un ciri llaura tots aquells que acudisquen a la processó.

La processó eixint des de la Insigne Col·legiata, recorrerà el següent itinerari: Plaça dels Apòstols, Confraria de l’Assumpció, Major, Torreta, Sant Francesc de Borja, Alzira, Avinguda de Beniopa, Abat Solà, finalitzant en el Museu de la Setmana Santa.

Per al Germà Major, Francisco Almiñana, “es tracta d’una aspiració de la Germandat que ara es fa realitat gràcies a l’esforç de tots els germans” al que ha afegit “per primera vegada la Imatge del Crist serà traslladat íntegrament per dones en algunes parts de la processó”.

Articles relacionats