17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

La Germandat de la Santíssima Creu va conéixer la Setmana Santa de Conca

– Els confrares de la Germandat de la Santíssima Creu visiten la ciutat de Conca per a conéixer la seua Setmana Santa i els seus edificis històrics

L’any 2011 la Germanor de la Santíssima Creu va iniciar un viatge anual per a conéixer les diferents Setmanes Santes de la nostra Comunitat i de les províncies més pròximes, sent enguany Cuenca la ciutat triada.

Com cada any des de 2011, la Germandat de la Santíssima Creu ha organitzat un viatge per a conéixer diferents Setmanes Santes de la geografia espanyola.

La ciutat triada, este exercici confrare, ha sigut Conca, on el cap de setmana del 18 i 19 de novembre els confrares de la Germanor de la Santíssima Creu van poder conéixer de prop la Setmana Santa de Conca, així com del seu ric patrimoni històric i van gaudir de la seua gastronomia.

El matí del dissabte 18 van poder conéixer de prop la Setmana Santa de Conca gràcies al president de la Germandat Sacramental de Sant Ferran i la Venerable Germandat del nostre Senyor Jesucrist Ressuscitat i Maria Santíssima, els quals van ensenyar l’església de la Verge de la Llum i l’església del Salvador podent observar la seua rica imatgeria. Com a mostra de l’agraïment la Cambrera Cristina Miñana i el Germà Major Carlos Costa van fer lliurament d’un exemplar del llibre “La Santíssima Creu: Història, Art Fe i Tradició” a totes dues Confraries de Conca.

A la vesprada es va fer una visita panoràmica amb autobús per la Falç del riu Huécar, continuant el recorregut pels carrers del centre històric de Conca, coneixent els edificis més emblemàtics i la història de la ciutat en una visita turística amb un excel·lent guia.

El diumenge 19, en la segona jornada del viatge a Conca, es va visitar la Catedral de Santa Maria la Major, que va començar la seua construcció durant el regnat d’Alfons VIII l’any 1196, coneixent totes les singularitats d’este temple d’estil gòtic. Els confrares també van poder pujar al trifori per a visitar la part superior de la catedral i les seues torres inacabades.

Seguidament, van prendre el tren turístic per a recórrer els carrers principals de Conca, tant del centre històric com de la ciutat moderna.

La visita a les Cases Penjades, en ple centre històric de Conca, va ser molt especial on, a més de visitar el Museu d’Art Abstracte Espanyol van poder veure les increïbles vistes que des dels emblemàtics balcons es poden albirar.

Després de creuar el pont de Sant Pau, van visitar el claustre de l’actual Parador Nacional de Conca, que en els seus inicis era el Convent de Sant Pau que albergava als monjos de l’orde dels Dominics, de decoració renaixentista.

Per a finalitzar van tindre un menjar de confraternitat per a degustar la gastronomia típica de Conca com els “zarajos”, l'”ajoarriero” o el “morteruelo”.

La pròxima activitat prevista per la Germandat de la Santíssima Creu serà la tradicional campanya “Nadal Solidari” en la qual, durant tot el temps litúrgic d’Advent, recollirà aliments no peribles, café soluble, suc, llet, tovallons, oli i útils de neteja i neteja personal per al Centre d’Acolliment Sant Francesc d’Assís de Palma de Gandia. Tots aquells interessats que vulguen col·laborar es poden posar en contacte amb la Germanor i un directiu passaria a recollir les donacions per a pujar-lo al centre en Nadal.

Articles relacionats