23.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

La Gent Gran torna al cole a Simat de la Valldigna

Simat de la Valldigna ha tingut una particular i molt especial Tornada a l’escola de 10 persones majors de 70 anys de Simat. 10 persones que tornaven al cole, al Taller de Manteniment Cognitiu i Hàbits Saludables, més conegut per ells i elles com el Taller de la Memòria.

Impartit per l’ONG CDR de La Safor (Centre de Desenvolupament Rural), el taller té els principals objectius de previndre la demència i aconseguir un envelliment saludable, encara que serveix alhora per a fins i tot alfabetitzar a persones majors de 80 i 90 anys que
no pogueren acabar l’actual ensenyament obligatori quan eren xiquets al seu moment.

Tots els dimarts a les 9:30 h, amb la professora Sandra Luz Souto Parrados, qui vulga pot acudir a aquestes classes, gratuïtes per a les
usuàries, que compten amb la col·laboració de la Conselleria de Polítiques Inclusives i l’Ajuntament de Simat.

La regidora d’Educació de Simat, Lucía Bataller, considera aquest taller “d’una gran utilitat per a totes les persones d’avançada edat en general perquè és com entrenar i exercitar el cervell perquè aquest estiga en forma i així allargar la vida mental saludable de la gent”.

Motivar les persones majors cap a la participació en activitats culturals i d’oci com a via de desenvolupament personal i integració social; promoure hàbits i estils de vida potenciadors de la salut mental i la recuperació de la memòria i l’autoestima; establir hàbits de vida saludable pel que fa a alimentació i la prevenció de malalties i hàbits higiènics. Els avantatges i al·licients d’aquest taller són innombrables.

Articles relacionats